A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül14 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 904. napjáról.

 

15:30
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán főparancsnok: Ez a tervünk a Kurszki területen

Olekszandr Sztanyiszlavovics Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka elmondta, hogy csapataik 35 kilométer mélyen előrenyomultak a Kurszki területen, és 1150 négyzetkilométernyi orosz területet vontak ellenőrzés alá. Ukrajna katonai közigazgatási területet alakít ki a területen - mondta Szirszkij.

14:35
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

A franciák nem engedték kikötni Nagy Péter cár hadihajójának másolatát

A franciaországi Manche megye hatóságai megtiltották az orosz Standart vitorlás fregattnak, hogy belépjen Granville kikötőjébe egy vitorlásfesztiválra – jelentette a La Manche Libre. Azt is megjegyzik, hogy a hajónak tilos a megyében lévő összes kikötőbe behajózni. 

 Korábbi jelentések arról szóltak, hogy a hajó legénységének a június végén bevezetett oroszellenes szankciók miatt gondjai akadtak a kikötéssel.

14:07
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Poljanszkij: Ukrajna keservesen megbánja a betörést a Kurszki területre

Ukrajna betörése az oroszországi Kurszki területre “végzetes hiba”, amelyet Kijev keservesen meg fog bánni – figyelmeztetett Moszkva első helyettes állandó ENSZ-képviselője, Dmitrij Poljanszkij.

Augusztus 6-án az ukrán erők a konfliktus 2022 februári kirobbanása óta a legnagyobb támadást indították orosz terület ellen. A kijevi csapatok előrenyomulását az orosz erők gyorsan megállították, de továbbra is ellenőrzésük alatt tartanak néhány települést a Kurszki területen. A helyi kormányzó szerint legalább 12 civil meghalt és további 121 megsebesült a betörés következtében, és több mint 120 ezer lakos kényszerült evakuálásra.A kijevi offenzívát kommentálva az ENSZ New York-i székhelyén kedden tartott megbeszélésen Poljanszkij azt mondta, hogy“kétségtelenül ez egy olyan lépés, amelyet Ukrajna keservesen meg fog bánni, mivel az utolsó kiképzett katonai tartalékait éppen most, amikor beszélünk, felszámolják ott”.

13:07
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Kína-Vatikán egyeztetés

Kína eurázsiai ügyekért felelős különmegbízottja szerdán telefonált Ferenc pápa ukrajnai békemegbízottjával, hogy megvitassák az orosz-ukrán háború jelenlegi helyzetét - közölte a kínai külügyminisztérium.

11:37
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán kézen a gázellátó csomópont

Ukrajna legfelsőbb parancsnoka, Olekszandr Szirszkij azt mondta, hogy az oroszországi Szudzsa város, az Ukrajnán keresztül Európába áramló orosz földgáz átrakodási csomópontja, teljes mértékben Ukrajna ellenőrzése alatt áll, de a gáztovábbítás zavartalan.

„Ukrajnának nem áll szándékában valaki más földjét követelni” – közölte az ukrán külügyminisztérium.


 

10:13
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán segélyek Kurszkban

Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy Ukrajna humanitárius folyosókat nyit a Kurszk régióan a civilek evakuálására Oroszország és Ukrajna felé. Ukrán tisztviselők nemzetközi humanitárius szervezeteknek is bejutást ígértek, köztük a Nemzetközi Vöröskeresztnek és az ENSZ-nek.


 

09:13
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ballisztikus rakéta csapódott be Odesszában

Ukrán tisztviselők ballisztikus rakétatámadásról számoltak be Odesszában. A regionális ügyészség tájékoztatása szerint egy 39 éves kikötői munkás és egy 43 éves sofőr megsebesült. "Különböző fokú sérüléseket szenvedtek", kórházban kezelik őket.

Korábban Oleg Kiper helyi kormányzó elmondta, hogy a dél-ukrajnai régió kikötői infrastruktúráját célozták meg a támadásban.

08:36
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ütközőzóna

Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter kijelentette, hogy a kurszki hadművelet ütközőzónát hoz létre, „hogy megvédje határ menti közösségeinket a napi ellenséges támadásoktól”.

07:23
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Négy orosz repteret ért ukrán támadás

Ukrajna négy orosz katonai repülőtérre csapott le, ahol - a hadsereg tájékoztatása szerint - vadászbombázók, vadászrepülőgépek és egyéb katonai repülőgépek állomásoztak.

A legnagyobb károk az üzemanyag- és alkatrész-raktárakban keletkeztek - közölték a védelmi erők. A támadás eredményének összesítése még nem fejeződött be.

A voronyezsi, kurszki, szavaszlejkai és boriszoglebszki légitámaszpontokat azért vette célba Ukrajna, mert onnan rendszeresen szálltak fel Ukrajnára siklóbombákat dobó orosz harci repülőgépek.

Ukrajna szerdán azt is állította, hogy lelőtt egy orosz Szu-34-es repülőgépet Kurszk régióban, ahol 100 orosz foglyot is elfogott.

06:46
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Több fegyvert kap Donyeck

Az ukrán elnök napi videójából kiderült, hogy a katonai vezetőkkel megállapodtak abban, hogy a következő, nyugatról érkező fegyverszállítmányok a donyecki régióba kerülnek, méghozzá a korábban tervezettnél nagyobb számban, hogy így biztosítsák az ottani frontot, ahol továbbra is a háború legsúlyosabb harcai zajlanak.

05:39
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna több rakétát kér

Volodimir Zelenszkij elnök szerint az ukrán drónokkal kiváló eredményeket érnek el a harctéren, de csupán a drónok nem elegendőek a katonai célok teljesítéséhez, ezért a partnerországoktól további rakétaszállítmányokat kér. 
Hogy a nyugati partnerektől mielőbb határozott döntéseket kaphassanak, létrehoztak egy cselekvési algoritmust, amitől mielőbbi, győztes döntéseket várnak.

04:41
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Ukrajna a szabályok szerint harcol

Napi videójában az ukrán elnök beszámolt arról, hogy egyeztetett a miniszterelnökkel, annak helyettesével, a belügyminiszterrel, valamint a törvényhozás emberi jogi biztosával a kurszki régióban zajkló ukrán katonai akcióról.
Volodimir Zelenszkij fontosnak tartotta kiemelni, hogy Ukrajnának a szabályok szerint kell harcolnia, és a területen fennálló humanitárius szükségleteket ki kell elégíteni.

04:33
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 14-én az ukrán-magyar határszakaszon 7255 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6455 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 51 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:26
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!