Folytatódik a hajtóvadászat Franciaországban, továbbra sincs meg a pár, akik halálra gázoltak egy kisfiút, majd elmenekültek

Lorient, Franciaország
France, Brittany, Morbihan. Lorient. Cargo port. Aerial view.
Vágólapra másolva!
Túlzás nélkül hajtóvadászat indult Franciaországban egy fiatal pár után, akik Lorient elővárosában két kisfiút elütöttek. A tízéves fiú azonnal meghalt, a hétéves fiú az AFP kifejezését használva élet és halál között van. Egy közönséges rendőri kontroll elől menekültek, nem akartak megállni a rendőröknek. A pünkösdvasárnap délutáni ellenőrzésnél feltehetően azt vizsgálták volna, hogy részeg-e a sofőr. Az unokatestvérek (későbbi hírek szerint egy pár) azért nem álltak meg, mert nincs jogosítványuk. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a két kisfiút a járdán ütötték el.
Vágólapra másolva!

A két unokatestvér (későbbi hírek szerint egy fiatal pár) egy gyorsétteremben evett, majd beültek egy autóba. (A kisfiú halála után azonosították a két férfit, későbbi hírek szerint egyikük férfi, másikuk nő, akkor derült ki a rendőrség számára, hogy egyiknek sincs jogosítványa, ráadásul a sofőrt már büntették is amiatt, mert jogosítvány nélkül vezetett.) A Le Figaro délután arról írt, hogy két török férfiről van szó, az egyik hírtelevízió szír bevándorlókról beszélt, de kiderült, hogy ez tévedés. Később - mint írtuk - egyértelművé vált, hogy egy fiatal párt keresnek és nem férfiakat. A Le Parisien este annyit írt, hogy helyi fiatalokról van szó, ők gázoltak, de a származásukat már nem említették, de utaltak arra, hogy az áldozatok (két török kisgyerek) és a bűnözők Lorient ugyanabból a negyedéből származnak, a Kis Paradicsom nevű negyedből. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a kocsi nem az ő nevükön volt, a legújabb információk szerint az autó egyikük anyja nevén szerepel a rendőrségi nyilvántartásban.

Pünkösdvasárnap Lorient külvárosában a rendőrök rutinellenőrzést tartottak, alkoholszondát kellett megfújniuk a vezetőknek, és persze a papírokat is elkérték. Ezután a buszsávon keresztül menekülni próbáltak, majdnem összeütköztek egy másik autóval, majd elütöttek két kisfiút, akik szabályosan mentek át előttük. A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint a két kisfiút a járdán ütötték el.

Lorient teherkikötője (illusztráció) - az eset az elővárosi részben történt Forrás: AFP/Photononstop/Philippe Turpin

A 7 éves kisfiú életveszélyesen megsérült, Laureline Peyrefitte ügyész szerint nem lehet pillanatnyilag megmondani, hogy túléli-e a balesetet. A 10 éves kisfiú azonnal meghalt.

A gázoló pár a kisgyerekek elgázolása után gyalog menekült tovább, és egyelőre nem tudták elfogni a rendőrök. Mindössze annyi történt, hogy legalább a nevüket tudják.

Hajtóvadászat indult ellenük. Ha elfogják őket, a sofőrre nagyjából 10 év börtön vár, de utasát is súlyosan megbüntetik.

Az AFP legújabb információ szerint a két menekülő 20 és 21 éves.

Egyébként több, egymásnak ellentmondó hír jelent meg a tragédiáról, mind a bűnözőkről, mind az áldozatokról - sokszor még a kevésbé lényeges kérdésekben is. Az első hírek szerint a két gázoló evett egy gyorsétteremben, onnét jöttek ki és ültek be a kocsiba, de most már a Le Figaro úgy tudja, hogy a két kisgyerek lépett ki egy McDonald'-s-ból a baleset előtt.

A Le Figaro este hét után arról írt, hogy a két elgázolt kisgyerek török állampolgárok, a helyi török közösség tagjai. Ugyanakkor a két menekülő nem unokatestvérek az újabb hírek szerint, hanem egy fiatal pár. Az autót a fiatalember vezette.

A Le Parisien arról írt, hogy az autót vezető fiatalember nagynénje a nyilvánosságon keresztül szólította fel rokonát, Killiant, hogy adja fel magát a rendőrségen.

A Le Télégramme arról írt, hogy az áldozatok családja a helyi török közösség megbecsült tagjai, és érthetően egész közösségüket megrázta a tragédia.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!