A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az olasz hatóságok biztonságosnak és hatékonynak találták a Szputnyik V vakcinát

Az orosz Szputnyik V védőoltás.
Vágólapra másolva!
Az olasz Lazzaro Spallanzani Nemzeti Járványügyi Intézet nemrég közzétette a Szputnyik V vizsgálatával kapcsolatos eredményeit, mely szerint az orosz oltóanyag biztonságos és hatékony.
Vágólapra másolva!

A Lazzaro Spallanzani Nemzeti Járványügyi Intézet befejezte azon Szputnyik V oltóanyagok vizsgálatát, amelyeket Oroszország még korábban küldött az olasz egészségügyi minisztérium számára, számolt be róla az orosz hírügynökség (TASS).

Francesco Vaia, az intézet igazgatója a RAI-1 tévécsatorna egyik műsorában ismertette az eredményeket. A szakemberek szerint a Szputnyik V vakcina hatékony és biztonságos. Hozzátette, hogy az orosz oltóanyag 92 százalékos hatékonysággal működik, így a saját vizsgálatuk is alátámasztja a The Lancet orvosi folyóiratban megjelent tanulmány eredményeit.

Illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Sefa Karacan

Vaia elmondta, hogy az eredményeket továbbították az egészségügyi minisztérium számára, akik mihamarabb tájékoztatni fogják Mario Draghi kormányfőt is.

Olaszország így egyike lehet azon országok növekvő számának, amelyek egyre komolyabb érdeklődést mutatnak az európai baloldal által politikai okokból támadott Szputnyik V vakcina iránt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!