Szerbiában az egészségügyi dolgozók egy része nem akar védőoltást

koronavírus Szerbia
A Serbian medical worker administers a dose of a coronavirus (Covid-19) vaccine at a vaccination centre in a shopping mall of Belgrade on May 6, 2021. - Serbia's president said on May 5, 2021, that his country would pay each citizen who gets a Covid jab before the end of May, in what could be the world's first cash-for-jabs scheme. The Balkans country bought millions of doses -- from Western firms as well as China and Russia -- and briefly became a regional vaccine hub when it offered foreigners the chance to be inoculated. (Photo by Vladimir Zivojinovic / STR / AFP)
Vágólapra másolva!
Etikailag teljesen elfogadhatatlannak nevezte Predrag Kon, Szerbia legismertebb járványügyi szakértője, hogy az egészségügyi dolgozók egy része nem akarja beadatni magának a koronavírus elleni védőoltást.
Vágólapra másolva!

A szakember a szerbiai közszolgálati televízióban arról is beszélt csütörtökön, hogy nem elegendőek a jelenlegi járványügyi intézkedések az országban,

mindenképpen szigorításokra lesz szükség,

és a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb erről már augusztus 1-jén dönthet.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában csütörtökre 228-cal 719 234-re, Koszovóban öttel 107 483-ra, Észak-Macedóniában 15-tel 155 970-re, Montenegróban 47-tel 100 802-re, Bosznia-Hercegovinában pedig öttel 205 308-ra növekedett.

Illusztráció Forrás: AFP/Vladimir Zivojinovic/Vladimir Zivojinovic

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában néggyel 7092-re, Montenegróban eggyel 1624-re, Bosznia-Hercegovinában pedig szintén eggyel 9722-re növekedett. Koszovóban és Észak-Macedóniában nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így a halottak száma 2267, illetve 5488 maradt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről