A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Kelta aranyérméket loptak el egy bajorországi múzeumból - fotó

Manching, 2022. november 23. 2006. május 31-én a manchingi Kelta-Római Múzeumban készített kép kelta aranykincsről, amelyet betörők elloptak a Felső-Bajorországban fekvő város múzeumából 2022. november 21-én. A kb. Krisztus előtti 1. századból származó arany pénzérmék gyűjtői értékét a bajor tartományi bűnügyi hivatal több millió euróra becsüli. MTI/AP/DPA/Frank Mächler
Vágólapra másolva!
Több millió euró értékű, kelta korból származó aranykincset loptak betörők a felső-bajorországi Manching városának múzeumából - közölte kedden a bajor tartományi bűnügyi hivatal (LKA).
Vágólapra másolva!

Az LKA szerint a tolvajok hétfőn este hatoltak be a manchingi Kelta-Római Múzeum épületébe, és magukkal vitték a mintegy 450 érméből álló kincset.

A zsákmány gyűjtői értéke több millió euró lehet.

Ez volt az utóbbi évszázad legnagyobb kelta aranykincslelete.

2006. május 31-én a manchingi Kelta-Római Múzeumban készített kép kelta aranykincsről Forrás: MTI/AP/DPA/Frank Mächler

A műtárgyak 2006 óta láthatók a múzeumban. A kincset az Oppidum Manching elnevezésű kelta nagytelepülés egykori területén találták 1999-ben egy ásatáson. A térségben ma is dolgoznak régészek.

A Bajor Műemlékvédelmi Hivatal a kelta települést az Alpoktól északra elhelyezkedő egyik legjelentősebb régészeti lelőhelyként tartja nyilván.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!