Mintegy hatszáz migránst vett fel az olasz parti őrség Máltán

Olaszország, bevándorlás, bevándorló, migráns, illusztráció, 2020 augusztus
Lamnpedusa, 2020. augusztus 29. Illegális bevándorlók érkeznek egy csónakban a szicíliai Lampedusa tengerpartjára 2020. augusztus 28-án. Salvatore Martello lampedusai polgármester adatai szerint kevesebb mint két nap alatt negyven csónak kötött ki Lampedusán több mint félezer emberrel. MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio
Vágólapra másolva!
A műveletet, amelyet rossz időjárási körülmények nehezítettek, Szicíliától 315 kilométerre délre, a máltai felségvizeken hajtották végre.
Vágólapra másolva!

Az olasz sajtó tudomása szerint a migránsokat Szicíliára fogják vinni, ahol Augusta és Catania kikötőiben már felkészülnek az emberek fogadására.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio

Az olasz parti őrség időközben két másik bárka fedélzetéről további 276 illegális bevándorlót vett fel Lampedusa partjainál.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint az idén eddig 32 769 menedékkérő érte el Olaszország partjait, a legtöbbjük elefántcsontparti, guineai, illetve pakisztáni állampolgár.

Az olasz kormány becslései szerint a migránsok befogadásának költségei idén 853 millió eurót (319 milliárd forint) tesznek ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!