A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Fanvue Miss AI szépségverseny, a világ első szépségversenye a mesterséges intelligencia által generált női modellek számára, ahol a bírák a szépség mellett a közösségi médiában való megjelenés és a mesterséges intelligencia eszközeinek használata alapján értékelik a versenyzőket.
Vágólapra másolva!

Amikor a mesterséges intelligencia megjelent, először úgy tűnt, hogy "csak" az állások egy jelentős részét veszi célba, de azóta már betört a szépségiparba is. Fanvue, az egyetlen olyan előfizetési platform, amely egy helyen egyesíti a mesterséges intelligencia (MI) üzenetküldést, a hangjegyzeteket és az elemzést nemrég azzal került a nemzetközi címlapokra és váltott ki hatalmas vitát az interneten, hogy bejelentette, meghirdeti a világ első, mesterséges intelligencia által generált avatároknak szóló szépségversenyét. Az ötlet mellett szól azonban, hogy ezek a virtuális modellek nagyon népszerűek, így minden bizonnyal van is létalapja egy ilyen szépségversenynek. 

Mintegy 1.500 mesterséges intelligencia által generált lányt küldtek be az alkotóik a világ minden tájáról, és azóta már a bírák el is döntötték, hogy melyek ítélik a tíz legszebbnek. 

Az első három helyezett összesen 20.000 dollárt nyerhet, a Miss AI első helyezettje pedig ezen felül még 5.000 dollárt.

Ez az esemény azonban többről szól, mint a pénzdíjakról, hiszen a világ első, mesterséges intelligencia által generált női modellek szépségversenyének megnyerése új lehetőségeket nyit meg a gyorsan növekvő mesterséges intelligencia területén.

Aiyana Rainbow
Fotó: Instagram

Az első tíz döntős közé bejutott Aiyana Rainbow (Romániából), Anne Kerdi (Franciaországból), Olivia C (Portugáliából), Kenza Layli (Marokkóból), Aliya Lou (Brazíliából), Zara Shatavari (Indiából), Seren Ay (Törökországból), Asena IIik (Törökországból), Eliza Khan (Bangladeshből) és Lalina (Franciaországból). A lányok fotói IDE kattintva nézhetőek meg. 

"A szépségversenynek köszönhetően olyan tehetséges alkotók kerültek elő, akiket eddig még nem ismertünk, és akiknek lenyűgöző háttértörténetük van" - nyilatkozta Will Monange, a Fanvue társalkotója. "Ez adja a szépségét az MI tartalomgyártó térnek. Lehetővé teszi a kreatív emberek számára, hogy az MI által generált alkotásaikkal saját arcuk nélkül is híressé válhassanak" - tette még hozzá. 

image

A mesterséges intelligenciát már most a tartalom- és influenszermarketing új határaként emlegetik, a virtuális modellek pedig lassan már keresettebbek, mint az igaziak, hiszen előnyeik közé tartozik, hogy a nap 24 órájában elérhetőek, a valódi emberekhez képest alacsony a fenntartási igényük, és gyakorlatilag bárhol, bármikor megjelenhetnek. 

A mesterséges intelligencia által generált avatárok népszerűsége ellenére a világ első Miss AI szépségversenyét sok kritika érte azok részéről, akik azzal vádolták, hogy tovább súlyosbítja a közösségi média által felállított irreális szépségnormákat.

Forrás: Oddity Central

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!