Így gyógyul a vízilóbébi a berlini állatkertben - videó

Vágólapra másolva!
A berlini állatkertben született bébi víziló egy balesetet követően húzni kezdte a lábát, ezt követően kiderült, eltört a csípője. Az állatkert legfrissebb bejegyzése azonban reménykeltő, a bébi víziló úgy tűnik, nem sokára felépülhet.
Vágólapra másolva!

Jó hír a berlini állatkerttől: Javulóban van a még el nem nevezett vízilóbébi, aki korábban egy balesetet követően eltörte a csípőjét.

 „A vízilócsapatunk továbbra is szorosan figyeli a kölyköt. Hatalmas köszönet minden jókívánságért” – írja az állatkert a bejegyzésében.

Szerencsére az ilyen korú fiatal állatok csontjai még nagyon puhák és gyorsan összeforrnak

– mondta néhány napja Andreas Knieriem állatkert igazgatója, aki hozzátette, várhatóan teljesen meggyógyul a kis víziló, a törés pedig magától összeforr majd. Négy hét múlva ellenőrzik majd a bébi víziló állapotát. 

Az anya, Debbie a törpe víziló (27) is nagyon nyugodt. 

A fiatal állat jól iszik, ami elősegíti a gyors gyógyulást

- folytatja. Nem világos, hogyan sérült meg a kis víziló. Knieriem gyanítja, hogy az anya véletlenül ráfeküdt a kicsire. A törést a jobb hátsó láb enyhe sántasága után állapították meg - írja a Morgenpost.

A törpe vízilovakat a kihalás fenyegeti Nyugat-Afrikában

Az állat június 3-án született, és egy veszélyeztetett Nyugat-Afrikában őshonos fajhoz tartozik. Már csak körülbelül 2500 állat él ott. Ennek oka a bányászat ​​és mezőgazdaság miatti erdőirtások, amely során elvesztették az élőhelyüket. A bébi vízilovat még nem mutatták be a nagyközönségnek, mert még nem készült fel a törpe vízilovak kifutójának mély vizére.

A fiatal állat a hátralévő időt, amíg felépül, a létesítmény hátsó részében tölti. Az állat hamarosan nevet is kap, amivel kapcsolatban az állatkert a közösségi oldalakon kért javaslatokat, egyelőre több mint 20 000 névjavaslat érkezett. Ezt követően az öt legjobb név közöl majd egy zsűri fogja kiválasztani a véglegeset.

Idén februárban az athéni Attikai Állatkertben 10 év óta először született egy ritka és veszélyeztetett törpe víziló, ami nagy örömére szolgált a természetvédőknek.

A 7 kilós hím borjú február 19-én született. Szüleivel együtt ők az egyetlen törpe víziló család az állatkertben.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!