Megöltek két általános iskolás túrázót

Vágólapra másolva!
Pénteken kezdődött Indianában, annak a férfinak a pere akit két tinédzser lány meggyilkolásával vádolnak a Delphi-gyilkosság néven ismert ügyben – írta e Tenyek.hu a CBC News-ra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Két barátnő, a 13 éves Abigail és a 14 éves Liberty 2017 februárjában együtt indult el egy túraútvonalon, ahonnan soha többé nem tért haza. Mivel sehol sem találták őket, rokonaik jelentették az eltűnésüket. Hiába keresték őket, már csak a két tindézser holttestei kerültek elő az erdőből, nem messze attól a helytől, ahol utoljára látták őket. 

Hamar kiderült, hogy egy brutális gyilkosság áldozatai lették, valaki halálra szúrkálta a gyerekeket.

Őrült hajsza indult a gyilkos után. Évekig fogalma sem volt a nyomozóknak, ki tehette ezt, de 2022 októberében bejelentették, hogy egy bizonyos Richard Allent letartóztattak a kettős gyilkosság miatt. 

Az 52 éves Richard Allent gyanúsítják a 2017-es Delphi-gyilkosság elkövetésével
Fotó: Indiana állami rendőrség/Tenyek.hu

Az 52 éves férfi a nyomozók előtt kitartott az ártatlansága mellett, de egy rácsok mögül indított telefonhívásban 

a feleségének beismerte, hogy ő ölte meg őket. Azt, hogy miért támadta meg a gyerekeket, egyelőre nem tudni.

A tárgyalás várhatóan 1 hónapig tart majd - írta meg a Tenyek.hu a CBS News értesülései alapján.

Brutális gyerekgyilkosságok az Egyesült Államokból 

Februárban Colorádóban tartóztattak le két ember két gyerek meggyilkolása miatt. Egy kislány bebetonozott holttestét egy fémtartályban, egy kisfiú maradványait pedig egy bőröndben találták meg a hatóságok. 2019 márciusában egy 31 éves férfi azzal bosszulta meg, hogy egy kétéves kisgyerek ellopta a mobilját, hogy ráült a fejére, és belepasszírozta az ágyba. A 182 centis, 72,5 kilós férfi 20 másodpercet töltött a gyereken, aki megfulladt az Egyesült Államokbeli Iowában. 2016. március 13-án a 28 éves, brooklyni Lin Li azért ölte meg 2 éves kislányát az otthonukban lévő kádban, mert a gyerek bepisilt. Kegyetlen anyja addig tartotta Melody fejét a víz alatt , amíg meg nem fulladt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!