Ebéd közben lőttek le egy férfit egy svédországi bevásárlóközpontban

Vágólapra másolva!
Lelőttek egy férfit a svédországi Sollentuna község egyik bevásárlóközpontjának éttermi területén. A jelentések szerint az illetőt két lövés érte. A rendőrség folytatja a nyomozást, egyelőre nem tartóztattak le senkit az ügyben.
Vágólapra másolva!

A riasztás szerdán délben érkezett a helyi rendőrséghez. A lövöldözés a Stockholmtól északra fekvő Sollentuna község bevásárlóközpontjának éttermi részén történt. A bevásárlóközpont egyes részeit lezárták, amíg a rendőrség dolgozott. A helyszínre mentőhelikopter és több mentőautót is érkezett.

Anders Bryngelsson, a rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az áldozatot kórházba szállították, de a sérüléseiről egyelőre nem nyilatkozott. 

Hozzátette, hogy több szemtanút hallgatnak ki, és folytatják a nyomozást, hogy megtalálják az elkövetőket. Egyelőre senkit sem tartóztattak le az ügyben. A rendőrség most átnézi a központ térfigyelő kamerák felvételeit is. 

A jelentések szerint az elkövető harminc perccel a lövöldözés előtt felderítette a helyszínt. Az illető ezután visszatért, és lelőtte a férfit. 

A rendőrségi szóvivő elmondta: 

Az elmúlt héten Kungsbackában, Malmőben és a most Sollentunában történt lövöldözések megerősítik, hogy nem szabad lassítanunk a súlyos erőszak elleni küzdelemben. 

Az igazságügyi minisztérium kapcsolatban áll a rendőrséggel, és figyelemmel kíséri a fejleményeket - számolt be róla az Aftonbladet.

Néhány napja a délnyugat-svédországi Kungsbacka település egyik bevásárlóközpontjában lövöldöztek, de múlt héten az izraeli nagykövetséget is megtámadták.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!