Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Nukleáris hatalmak csaptak össze, elkezdődött, amitől tartottunk

Vágólapra másolva!
A háborús pszichózisban szenvedő politikusok miatt egyre közelebb a harmadik világháború.
Vágólapra másolva!

Peking azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy aláássa a nukleáris leszerelést – írja a Newsweek. A kínai amerikai nagykövetség kritikája azután érkezett, hogy a Fehér Ház egyik magas rangú illetékese arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államoknak ki kell bővítenie nukleáris fegyverarzenálját, válaszul arra, hogy Oroszország, Kína és Észak-Korea töretlenül növeli nukleáris programjait - írja a Magyar Nemzet.

Illusztráció, nukleáris háborúra készülhet az emberiség? (Fotó: Pixabay, geralt)
Illusztráció, nukleáris háborúra készülhet az emberiség? 

A nukleáris fegyverek, mint elrettentő eszközök

Mint arról korábban a Magyar Nemzet is írt, Pranay Vaddi, az amerikai elnök különleges asszisztense és a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának vezető igazgatója megjegyzései az Egyesült Államok, valamint Oroszország és Kína közötti növekvő feszültség közepette születtek. Vaddi a nukleáris előkészületekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, az Egyesült Államoknak több stratégiai nukleáris fegyverre lesz szüksége az elkövetkező években ahhoz, hogy elrettentse Oroszországot, Kínát és más ellenfeleit. 

Hozzátette:

Teljes mértékben fel kell készülnünk arra, hogy végrehajtsuk, ha az elnök meghozza ezt a döntést.

A kínai nagykövetség egyik meg nem nevezett képviselője szerint ezek a megjegyzések azt mutatják, hogy Washington „aláássa a nukleáris leszerelést és úgy vélte az Egyesült Államoknak fel kellene hagynia ezzel. 

Amerikának csökkentenie kell az atomfegyverek szerepét a nemzeti és kollektív biztonságpolitikában, és felelősségteljesen kell fellépnie a világ jólétéért

 – mondta a nagykövetség képviselője. 

Közben egyre többen tartanak attól, hogy egy teljes körű háború robban ki. Emmanuel Macron francia elnök kijelentései, miszerint nem zárja ki a nyugati csapatok küldését Ukrajnába, illetve, hogy egyes hírek szerint a francia kiképző tisztek már ukrán földön vannak, mind-mind efelé mutatnak.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Így akarja Brüsszel rákényszeríteni Magyarországra a sorkatonaságot - a magyar kormány nem hagyja. Életveszélyesnek tartják az emberek Macron háborús provokációját. Ez nem marad következmény nélkül, orosz civilek haltak meg az ukrán bombázás miatt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről