Hozzávalók:
1 csomag friss élesztős-leveles tészta (fagyasztott is lehet, csak engedjük fel, mielőtt felhasználnánk), 15 dkg étcsokoládé, 10 dkg darált dió, 4-5 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál vaj, 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Hajtsuk szét a leveles tésztát - esetleg kicsit ki is nyújthatjuk-, majd kenjük meg az olvasztott vajjal. Várjunk vele egy kicsit, majd kenjük meg alaposan a baracklekvárral is.
Egy kis edényben keverjük össze a darált diót az őrölt fahéjjal, majd szórjuk meg a vajjal és lekvárral megkent tésztalapot.
Káposztareszelőn reszeljük le a csokoládét, jobb ha előtte a csokoládét fél órára betesszük a hűtőbe, majd szórjuk rá a már megkent tésztára.
Göngyöljük fel csigaszerűen, majd vágjuk egy centis szeletekre. Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben süssük 170 fokon 15-20 percig, míg aranysárga nem lesz.
Készülhet mákos töltelékkel is: kenjük meg a tésztát vajjal és málnalekvárral, majd szórjuk meg bőven a darált mákkal.
Sós változata remek vendégváró csemege lehet. A kinyújtott tésztát kenjük meg bazsalikomos pestóval, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal.