A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Hihetetlen izgalmak után, szerda este a férfi vízilabda válogatott ötméteresekkel verte meg Olaszország legjobbjait a negyeddöntőben, így készülhet a horvátok elleni pénteki elődöntőre.

A mérkőzés egyik hőse a kapuban Vogel Soma volt, aki az ötméteres párbajban háromszor is hárítani tudott, ezzel hozzásegítve a magyar csapatot a fantasztikus győzelemhez. A sikert követően a korábbi legendás, háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányt, Kemény Dénest a mandiner.hu kérdezte, vajon mi lehet a magyar kapus titka.

Az biztos volt, ha eljutunk az ötméteresekig, 1-2 alkalommal hárít. Nagyon jól megtanulta ennek a technikáját, ahogy kirepül a kapuból, kitárja a karjait, teljesen elbizonytalanítja az ellenfeleket. Nagyon sokat lőnek ellene félmagasan, nehéz neki belőni, ráadásul a párbajok pszichés részében már az ellenfelek fölé kerekedik. A horvátoknak jó ötöslövőik vannak, de ha kell, Somára ott is számíthatunk majd, vele nekünk a döntetlen is győzelem."

Vogel Soma remekül védett az olaszok ellen.
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

Az egészen biztos, hogy a pénteki elődöntőben a regnáló világbajnok Horvátország ellen nemcsak Vogel Soma kiváló szereplésére, hanem az egész csapat remek játékára szükség lesz.

A magyar küldöttségből már csak a férfi vízilabda-csapat van versenyben az érmekért a párizsi olimpián. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!