A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az Adolf Balázs, Hajdu Jonatán összeállítású magyar férfi kenu kettes az 500 méteres távon a hatodik helyen végzett a párizsi olimpián. A döntő után egy ideig a bronzérmes pozícióba írták ki őket, erről is beszéltek a helyszínen a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
A magyar férfi kenu kettes a C-1 500 méteres olimpiai döntő féltávjánál még a második helyen haladt, majd egy elképesztően szoros befutó részesei voltak. Szabad szemmel alig lehetett látni, hogy a 2-6. helyen hogyan végeztek az egységek, és a számítógép is bajban volt: az Adolf-Hajdu kettőst először a spanyolokkal holtversenyben, 1:41,18-as idővel harmadik helyre írták ki. Ám nem sokkal később meglett a hivatalos végeredmény, eszerint pedig Adolf Balázs és Hajdu Jonatán a hatodik helyen zárt.

Adolf Balázs, Hajdu Jonatán, olimpia, kenu
A magyar férfi kenu kettes, Adolf Balázs és Hajdu Jonatán egy ideig örülhetett az olimpiai bronzéremnek
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A cél az volt, hogy elfáradjunk a végére, ez sikerült, bár volt két nagyobb billenésünk. Igazából úgy jöttünk ide, hogy az előző versenyek és az edzések alapján akár meg is nyerhetjük az olimpiát. Ezért aztán 

a harmadik hely sem feltétlenül jelentett volna nagyobb örömöt a hatodiknál, de persze amikor kiírták, hogy harmadikak vagyunk, akkor volt bennünk egy kis boldogság. 

Aztán viszont mentünk egyre lejjebb a listán..." – mondta a magyar férfi kenu kettes egyik tagja, Hajdu Jonatán.

Adolf Balázs és Hajdu Jonatán olimpiai hatodik helyezett férfi C-2 500 méteren
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Teljesen reális lett volna a dobogó, nem egy lehetetlen álom. De itt sok múlik azon, hogy ki hogyan kelt fel, hogyan sikerül felépítenie a távot. Nekünk voltak hibáink, ezen kell még fejleszteni, ha megmarad ez a páros, mert csak akkor leszünk képesek jobb eredményekre. Ezt most meg kell emésztenem, feldolgoznom az egyes számom folytatásáig" – nyilatkozta Adolf Balázs.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!