A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Szomorúan ért véget a magyarok számára Párizsban a női kardvívás egyéni versenye, mert bár két vívónk is harcban volt a négy közé jutásért, egyikük sem érte el ezt a célt. Így ebben a szakágban érem nélkül maradnak a magyarok.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.

Szűcs Luca és Márton Anna - a női kardvívásban a legjobb nyolc közé bejutó két magyar vívó elkerülte egymást a negyeddöntőben, iszont a lehető legnehezebb ellenfeleket kapták a négy közé jutásért zajló harcban. Szűcs a francia Sara Balzer ellen lépett pástra, míg Márton Annának a szakág talán legnagyobb neve, az ukrán Olga Harlan jutott. Ha mindketten továbbjutnak, akkor egymás ellen vívnak az elődöntőben, ez pedig azt jelentené, hogy egy magyar érmese biztosan lenne ennek a szakágnak.

Mivel az összes negyeddöntőt azonos időben rendezték, nekünk is egyszerre két pástot kellett figyelnünk a Grand Palais-ban. Márton Annának sajnos semmi esélye nem volt Harlan ellen, aki nagyon erősen kezdett, 6-0-ra is vezetett, majd ezt az előnyt végig tartotta az urkán. Harlan végül 15-7-re nyert és simán jutott be a legjobb négy közé.

Szűcs Luca nem jutott be a legjobb négy közé Párizsban.
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Szűcs-Balzer csörte sokkal szorosabban alakult. Az elején a francia lány vezetett, de aztán Szűcs megfordította a csörtét. A végjátékba 11-11-nél érkeztek meg a vívók. Sajnos, Szűcs ezt a terhet már nem bírta el, 15-12-re kikapott és kiesett.

Ezzel eldőlt, hogy a nő kardvívás egyéni versenyében nem lesz magyar érmes a párizsi olimpián.

Márto Anna (b) és az ukrán Olga Harlan asszója a női kard egyéni versenyének negyeddöntőjében
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

"Mivel egész nap úgy éreztem, hogy jó formában vívtam, úgy gondoltam, hogy nyerhetek ebben az asszóban, de az volt a baj, hogy taktikailag nagyon behintáztatott és nagyon megfogott" - nyilatkozott a meccse után Márton Anna, hozzátéve, hogy az elején gyorsan összeszedett komoly hátrány miatt a későbbiekben már nagyon nehéz dolga volt.

 Voltak azért ma jó asszóim és ha a csapattal érmet tudunk majd nyerni, akkor nagyon elégedett leszek ezzel az olimpiával.

"Most úgy érzem, ezt fel kell még dolgozni" - mondta könnyeivel küszködve Szűcs Luca. - "Fizikailag elfáradtam, ő pedig annyira rutinos és jó, hogy ha az adott pillanatban nem a legjobb döntést hozod, akkor kihasználja."

Szűcs Luca hetedik, Márton Anna nyolcadik lett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!