A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a 63,5 kilogrammban szereplő Kovács Richárd a 16 között remek teljesítménnyel, egyhangú pontozással győzött és bejutott a negyeddöntőbe hétfőn a párizsi olimpia ökölvívótornájának harmadik versenynapján. A nyíregyháziak kétszeres Európa-bajnoki bronzérmesének nem csak a siker miatt marad különleges ez a nap: a bokszoló ugyanis különleges cipőben lépett ringbe.

A nyíregyháziak kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese a tokiói játékokon egy súllyal lejjebb bronzérmes ausztrál Harry Garside-dal csapott össze és a kiegyenlített első menet után egyértelműen riválisa fölé kerekedett és sima győzelemmel jutott tovább.

Kovács Richárd, boksz
Kovács Richárd különleges cipőben lépett a ringbe

"Az első menet első percében voltam kicsit enervált, pedig jól sikerült a bemelegítés, aztán a második perctől már elkezdtem szépen fellazulni és onnantól élveztem a meccs minden pillanatát" - idézte fel mérkőzését az MTI-nek a 27 éves ökölvívó. "Úgy éreztem a ringben, hogy az én akaratom érvényesül, ellenfelem nem tudta felvenni azt a ritmust, amit szeretett volna."

Kovács azt is elmondta, hogy hiába érezte egyre magabiztosabbnak fölényét, az utolsó menetben is végig figyelnie és koncentrálnia kellett, mert az zárószakasz előtt még szoros volt a pontozás.

"A harmadik menet nagyon kellett, ezért próbáltam végig figyelni. Viszont a vége felé azért már éreztem, hogy meglesz a meccs, mert sokkal többet találtam riválisomnál" - mondta Kovács Richárd. "Örülök, hogy itt vagyok és bizonyíthatok magamnak és a kisfiamnak nagyon szeretnék egy érmet hazavinni, amitől már csak egy meccs választ el. Egy nagyon jó ellenféllel kell majd összecsapnom csütörtökön, de az edzőimmel megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni rá."

Nem csak a sikere miatt marad számára emlékezetes a meccs, Kovács Richárd ugyanis különleges cipőben lépett ringbe, felesége és kisfia kézzel díszítette fel a lábbelit.

A videó a cípőről ide kattintva tekinthető meg. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!