A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A tekvondós Salim Omar Gergely győzelemmel kezdett a párizsi olimpián, miután a nyolcaddöntőben diadalmaskodott az argentin Lucas Guzman fölött.

A tekvondós Salim Omar Gergely 2022-ben világbajnok volt, és nem 2021 és 2024 között nyert három Európa-bajnoki címet is. Mivel a 21 éves harcművész a világranglistáról jutott ki Párizsba, több mint fél éven át csak az olimpiára készülhetett.

Salim Omar Gergely az első mérkőzésén az argentin Lucas Guzmannal találkozott, aki hozzá hasonlóan szintén ötödik helyen végzett a három évvel ezelőtti tokiói olimpián.

A magyar versenyző remekül kezdte az összecsapást. Az első felvonásban rögtön egy fejrúgással indított, amit ugyan a mérkőzésvezető nem vett észre, azonban egy sikeres "challenge"-et követően behúzták a három pontot Salimnak. A folytatásban a magyar fiú látványos köríves rúgásokkal próbálkozott, majd az első menet utolsó másodperceiben Guzman megpróbálkozott egy támadással, de Salim egy gyönyörű fejrúgással visszaverte az argentin, így újabb három pontot kapott (6-0). 


JUDO OLY PARIS 2024 
JUDO OLY PARIS 2024
Salim Omar (pirosban) remekül kezdte az olimpiát
Fotó: AFP/David Gray

A második menetben Omar tartotta előnyét, azonban fél perccel a vége előtt Guzman edzője kért ki egy "challenge"-et egy 5 pontos fejrúgásra, amit aztán videózás után meg is adtak az argentinnak (6-5), aki végül megnyerte ezt a menetet. 

A tekvondoban azonban nem számít, hány ponttal nyeri meg a menetet az adott versenyző, csak a megnyert menetek száma a lényeg, és miután egyet Salim nyert, egyet pedig Guzman, jöhetett a döntő menet.


JUDO OLY PARIS 2024 
JUDO OLY PARIS 2024
Salim Omar Gergely remek győzelemmel kezdett az olimpián
Fotó: AFP/David Gray

Az utolsó felvonásban Omar volt aktívabb, testrúgásért kapott is két pontot, a folytatásban pedig sikeresen távol tartotta magától az argentint, így a magyar tekvondós megszerezte első győzelmét a párizsi olimpián és továbbjutott a legjobb nyolc közé 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!