A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában a világbajnok Losonczi Dávid a negyeddöntőben legyőzte a szerb Alekszandr Andrejevic Komarovot a Mars-mező Arénában, így éremért küzdhet a folytatásban.

Az ESMTK 24 esztendős sportolója a nyolcaddöntőben nagyszerű birkózással 5-2-re győzte le az azeri Rafiq Huseynovot, így jöhetett az orosz származású, de szerb színekben versenyző idei kontinensbajnok Alekszandr Andrejevic Komarov elleni mérkőzés. 

LOSONCZI Dávid
Losonczi Dávid 
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A meccs előtt nem sokat pihenhetett Losonczi, ennek ellenére elszánt tekintettel vetette bele magát az öszecsapásba. Az első perc ismerkedéssel telt, egyik birkozó sem mert kockáztatni.

 Losonczi volt a kezdeményezőbb, így meg is szerezte a vezetést (1-0), de rontott, amikor fekvő helyzetben volt a szerb, aki ki is tolta a magyart, így Komarov egyenlített.

 Pillanatokkal később már Losonczi kapott ismét pontot, amikor Komarov került ki a szőnyegen kívül, amire challange-t kértek a szerbek. Sajnos megnyerték, így nem volt érvényes a találat, maradt az 1-1-s állás.  Az első három perc végén is maradt a döntetlen. 

A második felvonás is nagy izgalmakat hozott. A bírók úgy látták, hogy Komarov volt a kezdeményezőbb, így jött a pont szerbnek, majd Losonczi kiválóan védekezett a földön. A magyar birkózó ment előre a hátrányban, meg is lett az eredményes, kitolta az oroszt, így 2-2 volt az állás, már Losonczi állt jobban a később szerzett pontnak köszönhetően. 

Húsz másodperccel a vége előtt kilépett a magyar, azonnal jött az újabb challange: jó döntés volt, mert Losonczi lába nem volt kint teljes terjedelmében, így nem járt a pont a szerbnek. Elképesztő izgalmak után 2-2-vel ért véget a meccs, de mivel Losonczi szerzte később a pontját, így elődöntőbe jutott!

A magyar birkózó az elődöntőben a georgiai Lasha Gobadzét legyőző bolgár Semen Novikov ellen küzd majd a szerda 18.15-kor kezdődő programban. 

"Nem edzett úgy az olimpiára az ellenfelem, ahogy kellett volna, láttam az edzőtáborokban. 

Én hat éves korom óta erre készülök, ki kell jönnie a munkának, más nem lehet" 

- mondta Losonczi Dávid az M4 Sport kamerája előtt, majd hozzátette, nem lépett ki a szőnyegről, amire jött a challange, de tartott tőle, mert ha azt akarják a bírók, akkor "úgy látják", szerencsére nem így történt.

"Nagyon boldog vagyok. A világbajnokságon történtek is nagy erőt adtak, akko se lettem volna szomorú, ha marad az ezüstérem, de természetesen így azért jobb. 

Ennek ellenére végig nagyon pozitívan álltam hozzá. Ez mind hozzásegített ahhoz, hogy eljussak idáig. Még két meccset kell megnyerni, mindent meg fogok tenni."

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!