A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Angliában a svájci játékvezetőt, Urs Meiert tartották az első számú bűnbaknak a válogatott 2004-es Európa-bajnoki kudarca miatt, ám a helyi futballközegre jellemző, hogy a britek képesek voltak humorosan felfogni a történteket. Egy akkor tartott közvélemény-kutatás szerint ugyanis Meier lenne a legalkalmasabb arra, hogy szerepeljen egy nagy pizzaétterem-lánc reklámjában, folytatva a még 1996-ban megkezdett hagyományokat.

Akkor a hazai rendezésű kontinensviadalon a fiatal Gareth Southgate volt az, aki a németek elleni elődöntő tizenegyespárbajában büntetőt hibázott, és ez angolok kiesését okozta. Nem sokkal később a védő megjelent egy pizzareklámban, amelynek során egy zacskót a fejére húzva jelent meg az étteremben, nehogy felismerjék.

A hirdetésnek nagy sikere volt a szigetországban, így aztán nem csoda, hogy az Eb után megint feltették a kérdést a szurkolók számára: szerintük ezúttal ki lenne a legalkalmasabb a fenti szerepre.

Némi meglepetésre nem a torna során két büntetőt is kihagyott csapatkapitány, David Beckham vagy a portugálok ellen szintén tizenegyest rontott Darius Vassell lett a győztes, hanem Meier, aki a szavazatok 48 százalékát kapta meg, míg Beckhamre csak 35 százalékban voksoltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!