A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 5. fordulójában a Ferencváros a Groupama Arénában 1-1-es döntetlent játszott a Paks ellen, így elvesztette a hibátlan mérlegét, míg Csertői Aurél csapata továbbra sem tudta megszerezni az első győzelmét. A betegsége miatt Böde Dániel nélkülöző Fradi korán vezetést szerzett Ivan Petryak révén, majd az első félidő utolsó pillanataiban a semmiből egyenlített Hahn János fejesével a Paks. A második játékrészben csak helyzetekig jutottak a csapatok, így maradt a pontosztozkodás.

A forduló előtt hibátlan Ferencváros jó eséllyel indult neki a Paks elleni meccsnek, a fővárosi csapat ugyanis a 12 pontja mellett négy forduló alatt 13 gólt szerzett, míg Csertői Aurél legénysége két pontot tudott gyűjteni. És ez még akkor is igaz volt, ha a legutóbbi hat egymás elleni összecsapásuk közül mindössze egyszer tudta legyőzni mostani riválisát Thomas Doll együttese.

A Fradi keretében nem volt ott Böde Dániel,

de nem kell megijedniük a ferencvárosi szurkolóknak, a támadó csak gyomorrontással küzd, amelyen a csapat német edzője szerint egy-két nap alatt túl lesz.

Azonban Böde nélkül is bekezdett a Fradi, már a 3. percben megszerezte a vezetést. Leandro lepattanó labdájába Davide Lanzafame tette bele a lábát, amely Kulcsár Dániel feje fölött hullott

Ivan Petryak elé, az ukrán támadó nem hibázott,

az ötös bal sarka elől félmagasan a kapu közepébe lőtte a Lenzsér Bence lábán is megpattanó labdát.

A kapott gól után feljebb tolta a védekezését a Paks, próbált hamar labdát szerezni, megakadályozni, hogy a Fradi kényelmesen járassa a labdát, mégis kis híján Nagy Gergely hibáját kihasználva megduplázta az előnyét a fővárosi együttes, de Petryak hátáról mellé pattant a labda.

A folytatásban is a Ferencváros birtokolta a labdát, a Paks a biztos védekezés, és a letámadás mellett a kontrákra épített, de nem sok sikerrel. De a hazai csapat sem igazán tudott kmoly helyzeteket kidolgozni, így sok szép megmozdulásnak nem tapsolhattak ekkor a szurkolók.

A Fradi uralta a meccset Forrás: Balogh Dávid/fradi.hu

A 23. percben előbb szögletet követően egyenlíthetett volna a Paks, de Fejes András közeli fejese nem lepte meg Dibuszt, majd az ellentámadás végén

Petryak a gólja után a tizenhatos sarkáról egy kapufát is lőtt.

Két perccel később a nagy hőség miatt ivószünetet rendelt el Erdős József játékvezető. A rövid pihenő után Marcel Heister beadása után Lanzafame lőhetett jó helyzetben, de blokkolták a próbálkozását.

A 34. perc hozta az újabb nagy Fradi-helyzetet, de előbb Varga Roland 16 méterről leadott lövését sikerült hatástalanítania a paksi védelemnek, majd a lepattanó labdát Lanzafame ívelte vissza Stefan Szpirovszki felé, de a kapu torkában nem tudott a vendég védők szorításában a labdához jutni. Az FTC pedig maradt támadásban, szép játék végén Varga lőhetett, de Kulcsárról ez is lepattant.

Varga lövéseit rendre blokkolták Forrás: Balogh Dávid/fradi.hu

Az első félidő hajrájában jobb oldali beívelés után Botka Endre lőtt 11 méterről, senkitől sem zavartatva Nagyba,majd a másik oldalon Kecskés Tamás lőtt nem sokkal kapu fölé távolról. Mikor már szinte mindenki elkönyvelte a Fradi-előnyt a félidőre,

Bertus Lajos bal oldali beadása után Hahn János fejjel vette be közelről Dibusz Dénes kapuját.

A szünetre tehát 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok.

A második játékrész elején jobb oldali szöglet után Szabó János fejelhetett az ötös sarkáról senkitől sem zavartatva, de a hazai együttes szerencséjére kapu mellé bólintott. A Fradi egyébként is bentmaradt az öltözőben, meglepetésre ekkor a Paks volt a veszélyesebb. Az 54. percben elképesztő jelentek játszódtak le az Úllői úti pályán: Miha Blazic adta haza a labdát, de elég erősen lőtte meg, így

Dibusznak nagy bravúrra, na meg szerencsére volt szüksége, hogy menteni tudjon.

A 61. percben jobb oldali szöglet után Lanzafame fejelt 10 méterről, de Nagy könnyedén védte a középre tartó labdát, pedig ez sokkal nagyobb lehetőség volt annál, mint ami lett végül belőle.

Fernando Gorriarán, a Ferencváros uruguayi középpályása nagy munkát végzett Forrás: s'micheller photography/Micheller Szilvia

A Fradi fokozatosan vette át újra a játék irányítását, de a 66. percben Heister fejese is mellé ment 11 méterről, majd másodpercekkel később Petryak lövése után a

Leandro sarkáról közelről felpattanó labdát védte hatalmas bravúrral Nagy,

így a hazai csapatnak továbbra is kapaszkodnia kellett a győztes gól megszerzéséért.

A 80. percben Lanzafame szabadrúgás jelentett veszélyt a paksi kapura, de Nagy védett megint, a másik oldalon Bartha László lőtt távolról kapu fölé. A 81. percben pedig debütált a Ferencvárosban Sigér Dávid, aki még nyáron érkezett Balmazújvárosról.

A 86. percben Haraszti Zsolt hagyta ki a meccslabdát,

aki senkitől sem zavartatva vezethette egyedül a labdát Dibuszra, de 16 méterről végül a felső lécet találta el ziccerben.

Mivel újabb gól már nem esett a hátralévő időben, maradt az 1-1-es döntetlen, ami pedig azt jelenti, hogy az FTC elvesztette a hibátlan mérlegét, míg Csertői Aurél csapata továbbra sem tudta megszerezni az első győzelmét.

„Nagyon rosszul kezdtük a meccset, az első félidőben a Fradi dominált. A gólom előtt próbáltam a rövidre bemenni, és a jó beadás után csak bele kellett tenni a fejemet a labdába, így egyenlítettünk. A második játékrészben

– mondta a paksi gólszerző, Hahn János.

2GólIvan Petryak
36Sárga lapJános Hahn
41Sárga lapKristóf Papp
44Sárga lapZsolt Haraszti
45GólJános Hahn
73Sárga lapMarcel Heister
78Sárga lapTamas Kecskes
87Sárga lapDávid Sigér
Összeállítások
4-3-3
4-5-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!