A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Diósgyőrben folytatja a Kisvárdáról kirúgott román focista

Benczés Miklós, Gheorghe Grozav, DVTK
A DVTK sportigazgatója, Benczés Miklós (balra) büszkén mutatja be Gheorghe Grozavot
Vágólapra másolva!
A Diósgyőri VTK csapatában folytatja pályafutását a a 31-szeres román válogatott Gheorghe Grozav, számolt be az átigazolásról a borsodi klub hivatalos honlapja.

"Magyarországon folytatom a pályafutásom, mert a bajnokság egyre jobb, mindenki láthatja, mennyit fejlődtek a körülmények az elmúlt években – mondta el Gheorghe Grozav, aki Horváth János után a DVTK második nyári szerzeménye. – Feczkó Tamás régóta érdeklődött, hogy lenne-e kedvem Diósgyőrbe igazolni, és számomra rendkívül fontos, hogy egy kiváló vezetőedző velem akar dolgozni.

Rendre kemény meccseket játszottam a DVTK ellen, nem is sikerült soha betalálni ellenük, és ez most már egy ideig így is marad. Mindenekelőtt játszani szeretnék, méghozzá a csapat hasznos tagjaként. Az eredményeket pedig majd meglátjuk, bízom benne, minél előrébb végzünk. Számomra legfontosabb a csapat eredményessége, a góljaim száma csak ezt követi. Szombaton a DVTK és a Kisvárda egymás ellen játszik, minden jót kívánok egykori csapatomnak, de számomra most már a Diósgyőr az első."

A DVTK sportigazgatója, Benczés Miklós (balra) büszkén mutatja be Gheorghe Grozavot Forrás: DVTK

Emlékezetes, hogy március elején, miután a koronavírus-járvány miatt leállt a bajnokság, Grozav, aki 37 meccsen lőtt 12 góljával, illetve nyolc gólpasszával a klub élvonalbeli történetének legeredményesebb játékosa, valamint klub- és honfitársa, Iasmin Latovlievici a várdai szponzorautókkal engedély nélkül elhagyta az országot. Ezt követően a Kisvárda azonnal hatállyal szerződést bontott mindkét futballistával. Távozásuk után a csapat vezetőedzője, Bódog Tamás annyit mondott Grozavról, hogy "ugyan Bundesliga-szintű futballista, de a hozzáállása – nem megbántva egyetlen alacsonyabb osztályban szereplő lelkes amatőrt sem – egy megye hármas labdarúgóéhoz hasonló."

A csatár után állítólag a Bundesligában való bentmaradásért küzdő Werder Bremen is érdeklődött az elmúlt hetekben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!