A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Melltartó a mez alatt

Az öltözők jó hangulatához elengedhetetlenül szükségesek a különböző ugratások, és majd minden egyesületnél van egy-két olyan futballista, aki előszeretettel húzza csőbe csapattársait. Ha pedig egy klubnál két olyan futballista szerepel, akik válogatottja egymás ellen lép pályára, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy szóba kerül válogatott találkozó, és a győztes fél még hetekig csipkedi társát.

Az angol másodosztályú Barnsley FC-nél például 2003-ban nagyon várták a skót-holland Európa-bajnoki pótselejtezőt, hiszen a klub holland futballistája, Dean Gorre érdekes fogadást ajánlott a gárda skót labdarúgóinak. Gorre annyira biztos volt az Oranje győzelmében, hogy kijelentette: amennyiben mégis a skótok kvalifikálnák magukat a kontinensviadalra, abban az esetben egy hétig skót szoknyában fog járni - amely alá a tradícióknak megfelelően semmit sem vesz majd fel. Márpedig ez novemberben, amikor a pótselejtezőkre sor került, nem valami egészséges dolog... A skótok számára a tét azért valamivel kisebb volt: a holland továbbjutás miatt egy hétig fapapucsot kellett viselniük.

Persze arra is van példa, hogy valaki nem kényszerűségből hord a ruhatárába kevésbé illő darabot. A portsmouthi amatőrbajnokságban szereplő Moneyfield Sports focistái például egy hosszú vereségsorozat közepette azon töprengtek, hogy miként lehetne véget vetni balszerencséjüknek, és egyikük viccesen felvetette: mi lenne, ha a szerelés alatt mindegyikük a felesége vagy barátnője fehérneműjét viselné? A játékosok belementek a dologba, és láss csodát: amióta a mezük alatt melltartó is van rajtuk, még nem szenvedtek vereséget. A csapatkapitány, Calvin Hoar maga sem tudja, hogy örüljön-e a dolognak. "Őszintén szólva nagyon remélem, hogy ez a veretlenségi sorozat nem tart túl sokáig, mert a női fehérnemű meglehetősen kényelmetlen" - jelentette ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!