A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A játékosok furcsa sérüléseiről már többször is volt szó e rovatban; írtunk már olyan focistáról, aki a fotelben ülve húzódott meg, akadt, akit a kislánya rúgott meg hintázás közben, de néhány éve a Sunderland AFC argentin labdarúgója, Julio Arca valószínűleg olyan sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a Chester City elleni ligakupa-mérkőzést, amire még nem volt példa.

A Fekete Macskák a Sunderlandhez közeli Seaburn nevezetű tengerparton tréningeztek, és bizonyos gyakorlatokat a vízben állva kellett elvégezniük a focistáknak, amikor is Arcát megcsípte egy medúza, és olyan rosszul lett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani.

"Gondolom, a szörfösök rendszeresen találkoznak ilyen sérüléssel, de az én praxisomban még nem fordult elő. Az a tény, hogy a csípés ilyen heves reakciót váltott ki, arra utal, hogy nem egy errefelé honos medúzáról lehetett szó, a viharos időjárás miatt valószínűleg a portugál partoktól keveredett ide egy veszélyesebb mérgű jószág" - fejtette ki a csapat orvosa, David Gough.

A medúzák persze nem túl gyakran okoznak problémát a futballkluboknak, a nyulak viszont annál inkább, amint azt a belga alacsonyabb osztályokban szereplő VV Cercle Oedelem vezetőinek is meg kellett tapasztalniuk. A nyári szünet után ugyanis elhűlve észlelték, hogy a csapat pályája jó néhány nyúlfamília otthonává vált, és a tapsifülesek alaposan feltúrták a gyepszőnyeget. A szokatlan problémára az elnök, Eddy Sypré szokatlan megoldást keresett: ötlete szerint a nyulakat néhány használt cipővel, illetve azok szagával lehetne elűzni. Sypré az ideát egyik ismerősétől kapta, aki a kertjében hasonló gonddal küszködött, és így oldotta meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!