A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Messi duplázott, és feltűnt egy sztár a Camp Nouban.

A Barcelona az idénynyitón az újonc Elchét fogadta vasárnap este, nem ígérkezett különösebben gyilkos meccsnek, bár az első percben pályára lépő fekete macska adott némi baljós árnyalatot neki.

Aztán a katalánok hiába játszottak nagy fölényben (két kapufa), gól csak az első félidő hajrájában jött össze. Messi, ki más?

Igen ám, de nyomban utána egy előreívelt labdáról lemaradt Mascherano, utolsó emberként összekoccintotta a kilépő Rodrigues bokáit, emberhátrányba került a Barca.

Fordulás után mégis a Barca szerzett újabb gólt: Rakitic pazar szöktetését a 18 éves és 357 napos, első tétmeccsét játszó Munir El Haddadi emelte a hálóba. Ilyen fiatal barcás még sosem lőtt gólt a nyitófordulóban.

Messi később négy védő között-mellett is betalált, a Barca minden nehézséggel megküzdött, az Elche pedig immár 21. meccse nyeretlen a Camp Nouban.

Kora este az újonc Eibar legyőzte az előző idény hetedikjét, a Real Sociedadot. Az Estadio Municipal de Ipurúa 4600 nézője extázisban tört ki, mikor Javi Lara megszerezte a vezetést - pedig még nem is tudták, hogy ez a gól egyben a győzelmet is jelenti majd.

A Celta Vigo a Getafét gyűrte maga alá határozottan. A két Szuperkupa-döntős csapat, a Real és az Atlético Madrid hétfőn lép majd pályára, előbbi a Cordoba (20.00), utóbbi a Rayo Vallecano ellen. (22.00)

Primera División, 1. forduló:
Barcelona-Elche 3-0
Camp Nou, 68 ezer néző
gól: Messi (42. és 63.), El Haddadi (46.)
piros: Mascherano (Barcelona, 44.)

Eibar-Real Sociedad 1-0
gól: Javi Lara (45.)

Celta Vigo-Getafe 3-1
gól: Nolito (20.), Orellana (56.), Larrivey (70.), illetve Sammir (62.)

Levante-Villarreal 0-2
gól: Uche (56.), Cserjsev (85.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!