Vágólapra másolva!
A Német Kupa 2. fordulójában a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig hazai pályán, rendes játékidőben 1-1-es döntetlent játszott a Bayern Münchennel, majd a hosszabbítás után tizenegyespárbajban búcsúzott. 

Az első félidőben a lipcsei csapat diktálta a tempót.

A Bayern München kapusa, Sven Ulreich több nagy védést is bemutatott, bár Emil Forsberg szabadrúgása után csak a felsőléc mentette meg a góltól. Gulácsi Péternek a 45. percben kellett csak fognia Corentin Tolisso lövését, de könnyű préda volt a magyar válogatott kapusának.

Naby Keita nehéz helyzetbe hozta csapatát Forrás: AFP/Hendrik Schmidt

A fordulás után nehéz helyzetbe került a remekül játszó lipcsei csapat,

ugyanis az 53. percben guineai Naby Keita begyűjtötte második sárga lapját, így emberelőnybe került a Bayern München. A mérkőzés hajrájára felpörögtek az események. A tíz emberrel játszó lipcseiek a 68. percben megszerezték a vezetést, miután Yussuf Poulsen által kiharcolt tizenegyesét Emil Forsberg váltotta gólra (1-0).

Öt perc múlva azonban egyenlített a Bayern. Jerome Boateng védők mögé beívelt labdájára Thiago Alcántara érkezett mélységből, és védhetetlenül fejelt a jobb felső sarokba (1-1).

Az utolsó bő negyedórát a Lipcsei kihúzta kapott gól nélkül, így jöhetett a hosszabbítás.

A 100. percben Gulácsi Péter óriási duplabravúrt mutatott be.

Egy baloldali beadás után Robert Lewandowski kapura tett labdáját ütötte ki egy reflexmozdulattal, majd a Thiago ismétlését védte lábbal. A 104. percben megszerezhette volna a vezetést a Bayern, de Kwasi Okyere Wriedt fejese a keresztlécen csattant, majd Gulácsi begyűjtötte a labdát az érkező Lewandowski elől.

Gulácsi Péter az RB Leipzig egyik legjobbja volt Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Franz Waelischmiller/Sven Simon

A hosszabbítás második felvonásában már egykapuztak a müncheniek, míg a hazaiak teljesen feladták a támadásokat, és csak a tizenegyespárbaj elérésére koncentráltak. A Gulácsi vezette lipcsei védelem tökéletes falat húzott a tizenhatosa elé, így a Bayern támadóinak már nem volt komoly lehetősége a hosszabbításban, jöhetett a tizenegyespárbaj.

A Bayern kezdett, Lewandowski félmagasan a kapu baloldalába lőtt. Gulácsi érezte az irányt, de nem tudta fogni a lövést (0-1). Ezt követően Fernando egalizált (1-1).


A második sorozatban David Alaba lőtt a kapu bal sarkába, Gulácsi ezúttal jobbra vetődött (1-2). A második lipcsei tizenegyest Kevin Kampl értékesítette (2-2).


A harmadik Bayern-tizenegyest Mats Hummels varrta fel védhetetlenül a jobb felső sarokba (2-3). Gulácsi érezte az irányt, de ezt ember nem védhette. Ezt követően Marcel Halstenberg egalizált (3-3).


A negyedik körben Sebastian Rudy bombázott a jobb alsó sarokba (3-4), Gulácsi ezúttal is eltalálta az irányt. Majd a lipcsei Willi Orban egyenlített (4-4).

Az idegek csatájában a rekordbajnok Bayern München bizonyult jobbnak Forrás: AFP/Robert Michael


Az ötödik lövést a csapatkapitányi karszalagot viselő Arjen Robben vállalta magára, aki higgadtan a jobb alsó sarokba gurított (4-5). A magyar válogatott kapus ezúttal is érezte merre kell menni, de nem tudta hatástalanítani a jól helyezett lövést.

Az utolsó lipcsei tizenegyest Timo Werner vállalta magára, de gyengén balra tartó lövését Sven Ulreich védeni tudta, így a hősisen küzdő hazaiak kiestek a Német Kupa második fordulójában.

Német Kupa, 2. forduló
RB Leipzig-Bayern München 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 4-5
Freiburg-Dresden 3-1 (0-0)
Regensburg-Heidenheim 2-5 (1-2)
Werder Bremen-Hoffenheim 1-0 (1-0)

Mindent egy helyen az Eb-ről