A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Kiütéssel nyert a Fradi a bajnokságban az Európa-liga-bravúr után

MMAEE, Ryan
Budapest, 2022. szeptember 11. A ferencvárosi Ryan Mmaee (k), miután gólt lőtt 11-esből a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. szeptember 11-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Trabzonspor elleni Európa-liga-bravúr után az NB I-ben is rangadó várt a Ferencvárosra, amelyik a tavalyi ezüstérmes Kisvárdát fogadta, és győzte le 3-0-ra a Groupama Arénában. A Fradi így győzelemmel hangolt az AS Monaco elleni csütörtöki EL-mérkőzésre.

A címvédő csütörtök este még a törö bajnok Trabzonspor ellen ért el káprázatos sikert, miután közel 80 percet emberhátrányban játszva 3-2-re győzni tudott az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. Vasárnap azonban már a bajnokságban várt újabb kihívás a zöld-fehérekre, hiszen az előző kiírásban ezüstérmes, a jelenlegi szezonban pedig legtöbb gólt (16) szerző, és a második helyen álló Kisvárda látogatott a Groupama Arénába.

Sztanyiszlav Csercseszovnak, a Ferencváros edzőjének bőven volt mozgástere a kezdőcsapat összeállításánál, és élt is ezzel a lehetőséggel, hiszen a csütörtöki csapatból mindössze hárman maradtak a kezdőben, a kapus Dibusz Dénes, a középső védő, Sammy Mmaee és a korán kiállított Eldar Civic. Így nézett ki a Fradi kezdője:

Ez pedig azt jelentette, nem csupán a frissen szerződtett Amer Gojak lehetett először kezdő, de 433 nap után újra először lehetett ott a pályán a kezdő sípszó pillanatában az FTC válogatott középpályása, Sigér Dávid is.

Török László ezzel a tizeneggyel látta jónak kezdeni a meccset az Üllői úton:

A vendégek bátran és aktívan kezdték a meccset, Navratil után Mesanovic is korán helyzetbe került, és a letámadásuk is működött, amennyiben a Fradi nem tudta gyors, pontos passzokkal áthozni a labdát a félpályán. Azért a Fradi is megvillant, a 8. percben Marquinhos jó cselek után jól adott be, az El-keretből kimaradó Caros Auzqui elől az utolsó pillanatban mentettek szögletre a védők.

A 21. percben centikre volt a góltól a Fradi: Laidouni harcolt ki, majd lőtt a bal kapufára egy szabadrúgást 20 méterről, Hindrich kapusnak nem lett volna eséye hárítani, ahogy a kipattanót követően Sigér lövésénél sem, de a labda elkerülte a kaput. Négy perccel később azonban már bravúrosan védett a várdai kapus, amikor kiütötte Marquinhos közeli lövését.

5Sárga lapDriton Camaj
7Sárga lapDominik Kovacic
47Sárga lapIonut Peteleu
63GólRyan Mmaee
72GólSamy Mmaee
80Sárga lapAissa Laidouni
Összeállítások
4-2-3-1
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A 27. percben aztán megszerezte a vezetést a Fradi: Marquinhos indította a Eldar Civict, aki a tizenhatoson belül belépett Peteleu elé, a román védő felrúgta,

a jogos büntetőt pedig Ryan Mmaee higgadtan és pontosan lőtte a jobb alsó sarokba.

A 36. percben Ryan Mmaee kapott a testvérétől, Sammy Mmaee-tól egy remek indítást, de nem tudta tökéletesen átvenni, pedig az százszázalékos ziccer lett volna. A 38. percben kényszerből kellett cserélnie Csercseszovnak: a percekkel korábban ápolt Adnan Kovacevic nem tudta folytatni a játékot, a helyére Mats Knoester állt a védelem közepére.

A ferencvárosi Adnan Kovacevic (j) és a kisvárdai Jasmin Mesanovic a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 42. percben egy várdai szöglet után Karabeljov fejese után ment centikkel a bal kapufa mellé a labda, Dibusz rajta volt, de ez komoly veszély volt.

Szünetben ismét cserélt a Fradi, Pászka helyére Botka Endre érkezett. A második félidő első helyzete a hazaiak előtt adódott,

Marquinhos játszotta magát tisztára, majd 17 méterről nem sokkal tekert a bal alsó sarok mellé.

A 49. percben tőle merőben szokatlanul Dibusz adta el a labdát, ami után Karabeljov lövését kellett védenie - ez volt a vendégek első kaput eltaláló kísérlete.

Az 58. percben óriási vendég lehetőség maradt ki, de Camaj hiába adott jól középre, Makowski kissé lassan reagált a labdára, így Civic ki tudta azt vágni a kapu torkából. Egy perccel később válaszolt a Fradi, Marquinhos tekerte Gojak fejére a labdát, aki éppn Hindrich kezébe fejelte az 8 méterről.

Jól játszott a Várda a második félidő első negyedórájában, az újabb gólt azonban ismét a Ferencváros szerezte: a 63. percben Civic adott be remekül balról, a középen érkező Ryan Mmaee-nak pedig nem volt nehéz dolga a kapuba passzolni. A szezonban először duplázott a marokkói csatár.

Ryan Mmaee (középen) két góljával eldöntötte a rangadót Forrás: MTI/Kovács Tamás

A gól után Csercseszov ismét váltott, Marquinhos és Gojak helyére a Trabzonspor ellen két gólt szerző Tokmac Nguen, illetve Vécsei Bálint állt be.

Küzdött a Várda a szépítésért, de hiába, mert a Fradi egyrészt könnyedén dolgozta ki a helyzeteket, másrészt egy szögletet követően a 73. percben Sammy Mmaee fejesével végképp eldőlt a mérkőzés.

Egy perccel később egy gyönyörű szóló végén Laidouni is betalálhatott volna, de a tunéziai középpályás a kapu mellé emelt.

A hajrában Sigér helyén még Frack Boli is lehetőséget kapott. A 81. percben kellett Dibusznak újra védenie, méghozzá Asani kiváló szabadrúgása után, az ismétlést Vida kotorta az oldalhálóba - szép jelentsor volt. Az pedig báor, ahogy a 87. percben Ötvös Bence mintegy 50 méterről emelte kapura a labdát, de Dibusz eszén nem tudott túljárni. A 92. percben Ilievszki beadása után már csak Asanin múlt, hogy megszerzze a Várda becsületgólját, de az ötösről nem találta el a fejese a kaput.

Így aztán a Ferencváros tulajdonképpen félgőzzel is magabiztosan nyerte meg az NB I rangadóját, hat meccsen ötödik alkalommal nem kapva gólt, és jó előjelekkel készülhet az AS Monaco elleni csütörtöki Európa-liga-mérkőzésre.

Eredmény, NB I, 8. forduló:
Ferencváros - Kisvárda FC 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 9111 néző, v.: Berke
gól: R. Mmaee 27. (tizenegyesből), 63., S. Mmaee 73.
sárga lap: Laidouni (80.), illetve Camaj (4.), Kovacic (7.),Peteleu (45+1.),
Ferencváros: Dibusz - Pászka (Botka, a szünetben), S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 37.), Civic - Sigér (Boli, 75.), Laidouni - Auzqui, Gojak (Vécsei, 65.), Marquinhos (Nguen, 65.) - R. Mmaee
Kisvárda: Hindrich - Peteleu (Hej, 75.), Vranjanin, Kovacic, Matheus Leoni - Karabeljov (Ilievski, 75.), Melnyik - Navratil (Asani, 64.), Makowski (Ötvös, 64.), Camaj (Vida, 75.) - Mesanovic

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!