Vágólapra másolva!
Andy Murrayre kemény ellenfél várt Tommy Robredo személyében Wimbledon harmadik fordulójában, de a brit klasszis szettveszteség nélkül hozta a meccset. Tim Henman örömmel nézi, ahogy egyre érettebb a skót teniszező.

Wimbledon, 3. forduló:
Murray (brit, 2.) - Robredo (spanyol, 32.) 6:2, 6:4, 7:5

Laura Robson továbbjutása után újabb hazai sztárt ünnepelhettek a nézők a wimbledoni centerpályán pénteken. Andy Murray határozott játékkal győzte le az elsősorban salakra optimalizált spanyol ellenfelét, Tommy Robredót.

Bár szettről szettre szorosabbá vált a játék, Murray tudott koncentrálni a fontos labdameneteknél, így három kör után még mindig nem vesztett játszmát sem az idei Wimbledonon, ahol pedig mások mellett Roger Federer és Rafael Nadal is kiesett már.

Murray itt még nem volt a 16 között Forrás: AFP/Adrian Dennis

"Andy nagyon komfortosan érzi magát itt, játékosként és emberként is egyre érettebb, jó nézni" - közölte a BBC-vel Tim Henman. "Több nagy név elhullott eddig, de Andy elégedett lehet azzal, ahogy játszik."

"A harmadik szettben kiválóan szervált, kevés esélyem volt, de egyet sikerült kihasználnom, épp a végén. Megdolgoztam ezért a győzelemért, sok nyerőt ütöttem, ez volt a legjobb része a játéknak" - nyilatkozta Murray, aki a következő fordulóban a Viktor Troicki-Mihail Juzsnyij találkozó győztesét várja.

Mivel az igazán nagy nevek eltűntek az útjából, a skóttal szemben megnőttek az elvárások: "Ahogy hallom, az emberek még többet várnak tőlem, a sorsolás alakulása miatt. Nehéz ügy. Sokkal könnyebb lenne, ha egyszerre csak egy meccsre összpontosítanék."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!