A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Kamui Kobajasi autójának orrán lyuk keletkezett egy ütközéstől, ezért rengeteg piszok került a kabinba, de így is pontszerző lett Kínában. Csapattársa, az újonc Sergio Perez szintén ütközött, de ő nem szerzett pontot.

"Nagyon boldog vagyok, hogy legalább egy pontot tudtunk szerezni" - kezdte Kobajasi az ilyenkor szokásos értékelést.

"Remek rajtom volt, és még tudtam pozíciókat javítani. Ez nagyon fontos volt, mert a kvalifikáción nem sikerült azt az eredményt elérnem, amelyet célul tűztem ki. Amikor a 14. kör környékén beértem Sutilt, összekoccantam egy másik autóval, és ekkor keletkezett egy lyuk az autó orr-részén. Technikailag nem volt nehéz vezetni az autót, de nagy mennyiségű por és törmelék került a pilótafülkébe. A fehér overálom rettentően piszkos lett, de ez nem fontos. A második bokszkiállásomra egy kicsivel korábban jöttem ki, de bevált, mert a következő huszonhat kör remekül sikerült a kemény keverékű gumin. Di Restát három körrel a vége előtt előztem le, bevallom, utána már elfogytak a gumik" - folytatta Kobajasi.

"A rajtom eléggé tűrhető volt, de már az első kanyarban sok helyet visszaestem" - tette hozzá Sergio Perez.

"Szerettem volna a lehető legtöbbet kihozni a versenyből és a gumikból is, de Petrov végig komoly nyomás alatt tartott. Sajnos kitört az autó hátulja, mikor Sutil mellé értem a belső íven, és nekiütköztem. Az ütközés miatt elnézést kértem Sutiltól és a csapattól is. Sajnálom a dolgot, mert mint korábban mondtam, most éreztem a legjobban magam az autóban" - folytatta a 17. helyet megszerző mexikói pilóta.

"Nagyon izgalmas verseny volt, nagyon nehéz volt pontot szereznünk, így elégedett vagyok az egy ponttal. De az autónkban sokkal több van, mint azt ez az eredmény mutatja. Sajnos mindkét pilótánk többször is beragadt a forgalomba a futam során" - fogalmazott Peter Sauber csapatfőnök.

Forrás: AFP

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!