A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Mivel szinte egész pályafutása alatt a Red Bull versenyzője volt, Sebastian Vettel nehezen tudná elképzelni, hogy két év múlva lejáró szerződése után más csapathoz igazoljon. Neki tetszik a kiszámíthatatlan 2012-es szezon.

Sebastian Vettelt jelenlegi szerződése a 2014-es idény végéig köti a Red Bullhoz, a német azonban kijelentette, még sokáig szeretne a jelenlegi csapatánál versenyezni. Vettelt az utóbbi időben többször is szóba hozták a Ferrarival, brit források a Monacói Nagydíj hétvégéjén már azt is tudni vélték, hogy előszerződést kötöttek 2014-re. Bár a címvédő korábban azt mondta, el tudná magát képzelni a Ferrari versenyzőjeként, a szerződésről szóló híreszteléseket határozottan cáfolta. Most ráadásul kijelentette, nehezen tudná elképzelni, hogy valaha másik istálló autóját vezesse.

"Szinte egész pályafutásom alatt a Red Bull sisakját viseltem. Már annyira hozzászoktam, hogy nehezebb elképzelni egy másfajta életet" - nyilatkozta az Autosportnak, amikor 2014 utáni terveiről kérdezték. Vettel 2009 óta a Red Bull pilótája, előtte a fiókcsapat Toro Rossónál versenyzett, de már az alsóbb kategóriákban is az osztrák energiaitalgyártó cég támogatását élvezte.

"Olyan ez, mint amikor az ember 18-19 éves lesz, és elköltözik a családjától. Nagyon jól érzem magam a jelenlegi helyemen, és nem szeretnék elmenni innen" - tette hozzá.

Miután a 2011-ben szezonban szinte egyeduralkodó volt, idén nehezebb dolga van, hiszen lényegesen megnőtt a győzelemre esélyes versenyzők és csapatok száma. Hat futam után - öt ellenfeléhez hasonlóan - egy győzelem áll a neve mellett, a bajnokságban pedig Mark Webberrel holtversenyben a második helyen áll, három ponttal lemaradva Fernando Alonsótól.

Forrás: Red Bull
Forrás: Red Bull

"Idén sokkal többen esélyesek a győzelemre, mint korábban. Így még fontosabb, hogy minden versenyen a lehető legtöbb pontot gyűjtsük össze" - magyarázta. "A téli tesztek első napjától kezdve bíztam az autóban. Még nem hoztunk ki belőle mindent, de folyamatosan javulunk. A gumiproblémák mindenkit érintenek, nem csak minket. Ez egyszerűen azon múlik, hogy ki fog jobb munkát végezni."

Bár sokak szerint az idén tapasztalt kiszámíthatatlanság nem tesz jót a Forma1-1-nek, Vettel ezzel nem ért egyet. "Tíz évvel ezelőtt mindenki élesen kritizálta az unalmas F1-et, mert mindig Michael (Schumacher) nyert. Most azt hallgatjuk, hogy az F1 kiszámíthatatlan és csak a szerencsén múlik" - mondta. "Nem lehet mindenki igényeinek megfelelni. Szerintem most jó szórakozást nyújt a Forma-1, sok előzéssel és eseménnyel. A nézők és a versenyzők körében is nagyobb a feszültség. Nekem tetszik ez a helyzet, bár arra figyelnünk kell, hogy semmi se legyen mesterséges."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!