Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Williams nem esik kétségbe, ha Carlos Sainz végül nem a grove-i csapathoz igazol 2025-től, mert már megvan a másik kiszemeltje Logan Sargeant helyére.

Carlos Sainz a szezon végén biztosan távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától, hiszen a maranellóiak pilótapárosát Charles Leclerc és Lewis Hamilton alkotja majd 2025-ben. Az egyelőre kérdéses, hogy a 29 éves spanyol versenyző hol folytatja a pályafutását, sajtóhírek szerint viszont a következő hetekben megtörténhet a bejelentés – a legvalószínűbb az, hogy a Williams részéről. Ám a grove-i F1-es istállónak sajtóértesülések szerint akkor is van terve, ha az első számú célpont – azaz Carlos Sainz – végül nem őket választja, hiszen ebben az esetben Felipe Drugovich-ot (esetleg Valtteri Bottast) szeretnék jövőre Alexander Albon társának.

Forma-1, Carlos Sainz, Lewis Hamilton, Ferrari, Mercedes
Carlos Sainz (balra) helyét Lewis Hamilton veszi át a Ferrarinál, így a spanyolnak új csapat után kell néznie. Jelen állás szerint a Williams a legvalószínűbb célpont, de ha végül az Alpine-nál (vagy máshol) köt ki, a grove-iak akkor sem esnek kétségbe
Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Felipe Drugovich a Williams B-terve, ha Carlos Sainz nemet mond nekik

A svájci Blick arról számolt be, hogy Sainz nem a Williams, hanem az Alpine csapatához kerülhet, amelyről korábban az derült ki, hogy Esteban Ocon biztosan nem marad pilóta ott. Ebben az esetben pedig úgy tudják, hogy 

Logan Sargeant helyét az a 24 éves, brazil Felipe Drugovich töltheti be a Williamsnél, 

aki tavaly óta az Aston Martin tartalékversenyzője, 2022-ben pedig megszerezte a Forma-2-es bajnoki címet.

A 2025-ös mezőny több mint felét már nevesítette a csapata, hiszen korábban eldőlt, hogy Max Verstappen, Sergio Pérez, Fernando Alonso, Charles Leclerc, George Russell, Lando Norris, Oscar Piastri, Cunoda Juki és Alexander Albon is marad aktuális csapatánál, míg Nico Hülkenberg a Sauber, Lewis Hamilton pedig a Ferrari pilótája lesz a következő évben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről