Vágólapra másolva!
Az idei év egyik legnagyobb F1-es szenzációja, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton jövőre a Ferrarinál folytatja pályafutását. Az olasz istálló csapatfőnöke, Frederic Vasseur elárulta, valójában miért szerződtették le a 39 éves brit sztárt.

Nagy meglepetést okozott világszerte, amikor kiderült, hogy Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarinál folytatja pályafutását. A hírt még a 2024-es idény előtt jelentették be, de akkor még nem közölték, hogy milyen időtartamra szól majd a hétszeres világbajnok szerződése az olaszokkal. A Scuderia csapatfőnöke, Frederic Vasseur nemrég megerősítette, hogy három éves megállapodást kötöttek a 39 éves versenyzővel, és azt is elmondta, valójában miért igazolták le Hamiltont.

British Grand Prix 2024Lewis Hamilton
Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarinál folytatja F1-es karrierjét
Fotó: Anadolu via AFP

Ezért kell a Ferrarinak Hamilton

"Lewis egy fontos szimbólum volt, mert az ő érkezése pozitív üzenetet küld a paddockban a csapatunk jövőjével kapcsolatban. Neki választania kellett, el kellett döntenie, hogy hol van a legnagyobb esélye világbajnokságot nyerni 2025-ben, 2026-ban és 2027-ben, ő pedig a Ferrarit választotta. 

Számunkra az ő leigazolása a legjobb mód arra, hogy jó szakembereket csábítsunk el. Jó szakembereink vannak most is, de meg akarom ezt erősíteni" - 

magyarázta a döntés hátterét a francia szakember.

A legtöbb F1-es szakember Angliában él, és ha mondjuk a Mercedestől a Red Bullhoz igazol, akkor ugyanabba az iskolába járhat a gyereke, ugyanott lakhat, könnyű a váltás. 

Olaszországba költözni más történet, megváltozik az élet, költöznie kell a családnak. Lewis érkezése segít" - idézte a formula.hu a Ferrari csapatfőnökét.

A 2024-es Forma-1-es szezon két hét múlva, július 19. és 21. között a Magyar Nagydíjjal folytatódik. Tizenkét versenyhétvége után a 255 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 171 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 146 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Oscar Piastri 124, Sergio Pérez 118, George Russell 111, Lewis Hamilton pedig 110 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 373 ponttal vezet, 71 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 78-cal a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről