Élő:
Vágólapra másolva!
Válint Bence csúcsra ért. A Ferrari Budapest Rossorocorsa Team 20 éves szupertehesége a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli bajnokág mások helyezése után megnyerte a Ferrari Challenge World Final 2024 futamot, ezzel pedig a sorozat világbajnoki címét! Történelmi pillanat volt, amikor a Ferrari csúcsversenyén Imolában felcsendült a magyar himnusz.

Zsúfolásig telt lelátó elöl sartolt el a Ferrari Challenge World Final 2024 mezőnye vasárnap 11:40-kor Imolában. Válint Bence, aki bravúros eredménnyel a második helyen zárta a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli bajnokságot, a Ferrari top versenyén, a Finale Mondialen, amelyen a Ferrari Challenge legjobb észak-amerikai és európai pilótái vesznek részt az ötödik helyről indult, az első pozíciót a bajnokságban egyel előtte végző, Giacomo Altoé foglalta el.

A bajnokságban elért második hely értékét jelzi, hogy a Ferrari Challenge World Final 2024 futam speakere “fiatal szupersztárként” mutatta be a mindössze 20 éves magyar tehetséget.

Válint Bence világbajnok a Ferrari Challenge-ben
Fotó: Ferrari Budapest Rossocorsa Team

A verseny elképesztő izgalmakat hozott, drámák- és taktikai küzdelmek sorozatát láthatta az imolai pálya közönsége.

Válint Bence röviddel a start után a hatodik helyre csúszott vissza Luigi Coluccio és Philipp Baron közé, de percekkel később visszaszerezte az induló pozíciót, majd még egy helyet javítva a negyedik helyig autózott.

A verseny első harmadában egy baleset miatt kitették a piros zászlót, a futamot leállították, majd később újraindították. Az újraindítás után percekkel hirtelen zuhogni kezdett kezdett az eső, ami nem várt helyzetet hozott a versenyzők számára. Válint Bence zseniális helyzetfelismeréssel elsőként gurult a pitlane-be, hogy gumit cseréljen, majd a csere után a pályára hajtva folyamatosan jött fel, egészen a profik mezőnyének első helyéig.

Válint Bence megnyerte a Ferrari Challenge World Final 2024 futamot
Fotó: Ferrari Budapest Rossocorsa Team

A futam befejezése előtt percekkel egy újabb incidens miatt kitették a sárga zászlót. A safety car egészen a verseny végéig vezette a mezőnyt, így Bence első helyét semmi sem veszélyeztette, óriási bravúrral megnyerte a Ferrari Challenge World Final 2024 világbajnoki bajnoki címét!

Elképesztően boldog vagyok, hiszen ezzel az eredménnyel nem csupán a szezont koronáztam meg, hanem pályafutásom legnagyobb győzelmét is arattam. Hihetetlen élmény volt a sorozat világbajnokaként dobogóra állni, elmondhatatlan büszkeséggel tölt el, hogy Magyarországnak ilyen dicsőséget szereztem"

 – mondta Válint Bence.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!