Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Spanyol Nagydíj nem alakult túl jól Fernando Alonso számára, a hazai közönség előtt versenyző kétszeres világbajnok csak a 12. lett. Az Aston Martin pilótája csalódott és dühös volt, és ennek hangot is adott a futam után.

A Max Verstappen újabb győzelmével véget ért Forma-1-es Spanyol Nagydíj Fernando Alonso számára nem lett emlékezetes. A hazai közönség előtt versenyző sztár az időmérőn a 11. pozíciót szerezte meg szombaton, a vasárnapi futamon pedig végül a 12. helyen zárt. A kétszeres világbajnok a legutóbbi négy versenyből mindössze egyszer tudott a pontszerzők között zárni, csalódottságának pedig hangot is adott a futam után.

The F1 Grand Prix Of Monaco
Fernando Alonso dühös és csalódott volt
Fotó: NurPhoto via AFP/Stefanos Kyriazis/NurPhoto

"Túl sok a duma" - Alonso odaszúrt a saját csapatának

"Kicsit csalódott vagyok, hogy nem szereztünk pontot. Ettől függetlenül nem is érdemeltük volna meg, mivel egész hétvégén gyenge volt a tempónk. Elképesztően nehéz verseny volt. Túl sokat csúszkáltunk a kanyarokban és ezzel kinyírtuk a gumikat" - mondta Alonso.

Nem válhatunk viszont túl frusztrálttá. Itt az idő, hogy keményebben dolgozzunk, kevesebb beszéd, jobb teljesítmény. 

Ezt akarjuk elérni. Igyekszem a jövőbe tekinteni, de sok fejlesztésünk volt már, az eredmények viszont nem javultak. Szóval most az számít, hogy amit felteszünk az autóra, az hozza is az elvártakat, és el kell kezdenünk fokozatosan javulni. Szóval minden versenyen jobbá kell válnunk, de túl sok duma és ígérgetés nélkül" - idézte a 42 éves spanyol pilóta szavait a motorsport.com.

F1 Grand Prix of Spain
Fernando Alonso számára nem alakult túl jól az F1-es Spanyol Nagydíj
Fotó: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő héten, június 28. és 30. között a sprintfutamos Osztrák Nagydíjjal folytatódik. Tíz versenyhétvége után a 219 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 150 pontos Lando Norris és a 148 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 116 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Sergio Pérez 111 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről