Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Kanadai Nagydíj időmérőedzésén a Mercedes brit pilótája, George Russell teljesítette a leggyorsabb kört, de csak azért indulhat ő az élről, mert hamarabb autózta az ezredre azonos időt, mint a világbajnok, Max Verstappen.

A Kanadai Nagydíj időmérőedzését nedves, hűvös, szeles pályán kezdték Montrealban, a Q1-ben folyamatosan változott az élmezőny összetétele, végül az utolsó pillanatban Max Verstappen autózta a legjobb időt. A Red Bull remeklése azért is volt érdekes, mert Verstappenhez képest Sergio Pérez még a Q1-et sem „élte túl”, káromkodva vette tudomásul, hogy nem folytathatja a Q2-t. A helyzet azért is volt nagyon érdekes, mert Pérez épen a futam előtt kapott újabb, két évig érvényes szerződést a Red Bulltól.

F1 Grand Prix of Canada - Qualifying
George Russell indulhat majd az élről a Kanadai Nagydíj vasárnapi futamán
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A mexikói mellett  Csuo, Hülkenberg, Ocon és Bottas búcsúzott az időmérő első szakaszában. Verstappen mögött Cunoda lett a második, vele kapcsolatban az időmérő előtt jelentették be, hogy újabb egy évet marad az RB csapatánál.

A Q2 szemerkélő esőben kezdődött, nem véletlen, hogy mindenki azonnal a pályára sietett. A kaotikus Q2-ben hatalmas meglepetésre mindkét Ferrari kiesett, valamint Sargeant, Magnussen és Gasly is. Verstappen is csak szenvedett, a hetedik helyen vergődött tovább, miközben az élen a két Mercedes végzett Russell vezetésével.

A Q3-ban sokáig a két Mercedes volt az élen és a két McLaren is jól ment, sokáig George Russell vezetett, majd Max Verstappen az utolsó pillanatban ugyanolyan időt ment, mint Russell, ezredre azonos időt, 1:12.000-t autóztak mindketten, a brit csak azért indulhat majd vasárnap az élről, mert hamarabb teljesítette a leggyorsabb mért körét.

A harmadik helyen mindössze 21 ezredmásodperc lemaradással Lando Norris végzett a McLarennel, csapattársa, Oscar Piastri előtt.

A 26 éves Russell karrierje során harmadszor nyert Forma-1-es időmérőt, a Mercedes idén először szerezte meg a pole-t, ezt megelőzően legutóbb tavaly a Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a kvalifikációban.

A 70 körös Kanadai Nagydíj vasárnap 20 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

1. sor:
George Russell (brit, Mercedes)
Max Verstappen (holland, Red Bull)

2. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)

3. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, RB)
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

4. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Cunoda Juki (japán, RB)

5. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

6. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

7. sor:
Logan Sargeant (amerikai, Williams)
Kevin Magnussen (dán, Haas)

8. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpine)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

9. sor:
Valtteri Bottas (finn, Sauber)
Esteban Ocon (francia, Alpine)

10. sor:
Nico Hülkenberg (német, Haas)
Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 


 

Mindent egy helyen az Eb-ről