Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Red Bull holland címvédője, Max Verstappen azt mondja, hogy a Forma-1-es Kanadai Nagydíj FP2-es futamán történt motorhiba következményeinek tisztázása az elsődleges feladat.

A holland versenyző a második edzést kényszerült feladni a Montrealban, miután a Red Bull autójának energia-visszanyerő rendszerével probléma adódott a tréning elején. 

F1 Grand Prix of Canada - Practice, Max Verstappen
Max Verstappen nem lehet boldog
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Bár a gyakorlás elmaradása nem volt ideális, amikor az időjárásnak köszönhetően csak korlátozottan volt lehetőség tiszta körökre, Verstappen elmondta, hogy a legnagyobb gondja a válaszok hajszolása a történtekre - és különösen arra, hogy milyen lehetséges következményekkel járhatnak - írja a Motorsport.

„Sajnos az FP2 nem sok kört jelentett számomra. Volt egy feltételezett elektromos probléma, ezért azt mondták, hogy menjek a bokszba, és most vizsgálják a dolgot. Ez nem ideális. 

Szerettem volna több kört vezetni, és másoknak volt is néhány körük szárazon, néhány körük most vizes pályán. Szóval, határozottan nem így szerettem volna szerepelni az FP2-ben” - mondta Verstappen, aki hozzátette, sokkal fontosabb, hogy 

kiderítsék, mi is történt valójában, és hogy ez milyen következményekkel jár majd a hétvégére vagy az év hátralévő részére.

Verstappen helyzetéről a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko így nyilatkozott: 

„A probléma a motor oldalán van. Most ki kell vennünk a motort, hogy megtaláljuk a pontos okot, de a motor elektromos részén van a probléma.”

A Red Bull azonban egyáltalán nem tűnt idegesnek amiatt, hogy a pályán eltöltött idő hiánya komolyan veszélyezteti Verstappen hétvégéjét.

„Persze bosszantó, mert már az első edzés is nagyrészt vizes volt, következtetések nélkül, de a beállítások miatt reméljük, hogy a szombati utolsó edzés száraz lesz. Ha kapunk egy teljesen száraz edzést, akkor nem fáj annyira a dolog.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről