Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es csapatától távozó Adrian Newey által tervezett hiperautó dizájnját bemutatták a 2024-es Goodwoodi Sebességfesztiválon.

A Red Bull Forma-1-es csapatától biztosan távozik jövőre Adrian Newey, a 65 éves brit mérnök közel húsz éven át hat konstruktőri világbajnok címhez segítette az osztrák istállót. A Ferrarival, a Mercedesszel és az Aston Martinnal is szóba hozott sztártervező a hírek szerint majd a Scuderiánál folytatja, de még közreműködött a Red Bull első hiperautójának, a régóta várt RB17-nek a fejlesztésében.

A 2024-es Goodwoodi Sebességfesztiválon be is mutatták a lélegzetelállítóan modern sportautót, amely nem egészen 900 kilogramm és több mint 1200 lóerő. 

A Red Bull tájékoztatása szerint F1-szerű köridőket és 350 km/h-s végsebességet is képes elérni a most bemutatott új hiperautójuk - 

számolt be róla a formula.hu.

Az Adrian Newey által tervezett sportautóból összesen csak 50 darabot gyártanak, 

a tervezéstől a vevőknek való kiszállításig mindent a Red Bull Advanced Technologies vállal. A vevők egyébként lehetőséget kapnak arra is, hogy a világ bizonyos pályáin kipróbálják az RB17-es erejét, amely 5 millió euróba fog kerülni majd.

Ami a 2024-es Forma-1-es szezont illeti, a világbajnokság július 19. és 21. között a Magyar Nagydíjjal folytatódik. Tizenkét versenyhétvége után a 255 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 171 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 146 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Oscar Piastri 124, Sergio Pérez 118, George Russell 111, Lewis Hamilton pedig 110 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 373 ponttal vezet, 71 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 78-cal a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről