A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A Forma-1 jelenlegi pontrendszere az FIA döntésének értelmében a 2025-ös szezonban is változatlan marad.

A Forma-1 jelenlegi pontrendszerével kapcsolatban idén tavasszal több középcsapat is az elégedetlenségét fejezte ki, és azt kezdeményezték, hogy vizsgálják felül a szisztémát. Az idei szezonban a négy legerősebb istálló, a Red Bull, a McLaren, a Ferrari és a Mercedes jelentősen elhúzott a mezőnytől, így az első nyolc pontszerző hely már-már biztosnak tűnik, a maradék két pozícióért pedig ádáz küzdelem folyik a "kicsik" között. 

A Top 10-be tehát nem egyszerű bekerülni, ezért egyes csapatok szerint indokolt lenne a pontokat érő helyek kibővítése a 12., vagy akár a 14. pozícióig.

Forma-1, F1, Aston Martin, Magyar Nagydíj, 2024, Lance Stroll, Fernando Alonso
A nagycsapatok mögött idén eddig az Aston Martin tudott legtöbbször pontszerző helyen végezni
Fotó: AFP (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

A kérdésben a döntés a keddi ülésen született meg, amelyen mind a 10 istálló, az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali és az FIA együléses versenyekért felelős igazgatója, Nikolas Tombazis is részt vett. 

Ennek értelmében megegyezés született arról, hogy a pontrendszer nem változik meg, 2025-ben is a jelenlegi lebonyolítás marad érvényben - 

számolt be róla a motorsport.com.

A 2024-es Forma-1-es szezon július 26. és 28. között a Spa-Francorchamps-i Belga Nagydíjjal folytatódik. 13 futam után az egyéni vb-pontversenyben Max Verstappen 265 ponttal vezet a 189 pontos Lando Norris előtt, a harmadik helyen Charles Leclerc áll 162 egységgel. A konstruktőrök között a 389 pontos Red Bull áll az élen, a címvédőt 338 ponttal a McLaren, valamint 322 ponttal a Ferrari követi.

Kapcsolódó cikkek

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!