A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Az argentin válogatott botrányos körülmények között elveszítette az olimpia férfi-labdarúgótornájának első mérkőzését Marokkó ellen. A találkozó után Javier Mascherano és a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi sem hagyhatott szó nélkül az esetet.

A nagy esélyes argentin válogatott meglepetésre 2-1-re kikapott szerdán a párizsi olimpia férfi labdarúgótornájának nyitányán. 

Botrányba fulladt az argentin fociválogatott meccse az olimpián
Fotó: AFP

Az argentin csapat már a második félidő elején kétgólos hátrányba került, majd sokáig csak a szépítésre futotta erejükből, de a 15 percesre tervezett hosszabbítás után, a 106. percben Cristian Medina közeli fejesével végül egyenlített. Ezt követően a marokkói szurkolók közül néhányan berohantak a pályára, míg mások palackokkal és füstbombákkal dobálták az argentin játékosokat, akik rendőri kíséret mellett fedezékbe vonultak.

Sokáig nem is lehetett tudni, hogy véget ért-e a meccs vagy csak félbeszakították, majd másfél órával később a játékosok lejátszották még a hátralévő három percet, de mielőtt újra a pályára léptek volna, a játékvezető a VAR közbeavatkozásával elvette Medina gólját, mivel az argentin játékos lesen volt az egyenlítés előtt.

Az eset után nem fogta vissza magát a Barcelona korábbi sztárja, Javier Mascherano, aki jelenleg az olimpián szereplő argentin válogatottat irányítja. 

Ennél nagyobb cirkuszt még életemben nem láttam"

 – fakadt ki a nyitómeccs után a 40 éves szakember.

Mascherano egykori csapattára, Lionel Messi sem hagyta szó nélkül az Argentína–Marokkó mérkőzésen történt botrányt. A nyocszoros aranylabdás, világbajnok argentin klasszis nem tudta visszafogni az érzelmeit és szintén a közösségi médiában adott hangot a csalódottságának.

Hihetetlen”

 – írta az Instagram-történetében Messi, aki sokáig úgy tűnt, ott ehet az olimpián, de végül jelezte, hogy a jelentős plusz terhelés miatt nem vállalja a párizsi részvételt.

Argentína legközelebb július 27-én Irak ellen lép pályára, majd július 30-án Ukrajna ellen zárja a csoportkör küzdelmeit. A négy olimpiai csoportból az első kettő jut a negyeddöntőbe. 

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!