Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Red Bull istálló második csapata, az RB nemrég bejelentette, hogy Daniel Ricciardo helyét Liam Lawson veszi át a szezon hátralevő részében. Az ausztrál pilótáról kiderült, hogy 2018-ban megszegett egy megállapodást, ez pedig drámai fordulatot hozott a pályafutásában.

A korábbi nyolcszoros Forma-1-es futamgyőztes Daniel Ricciardo a Szingapúri Nagydíjon versenyzett utoljára, a futam végén elvette Lando Norristól a leggyorsabb kört, így emelt fővel búcsúzhatott az elitsorozattól. Az RB csapatánál az ausztrál versenyző helyét az új-zélandi Liam Lawson veszi át, ezzel pedig minden bizonnyal végleg véget ér Ricciardo F1-es pályafutása.

Helmut Marko szerint az jelentette a fordulópontot a 35 éves sztár karrierjében, hogy 2018-ban távozott a Red Bulltól és a Renault-hoz igazolt. Azon a nyáron az ausztrál pilóta az osztrák istálló tanácsadójával, valamint a Red Bull energiaitalcéget alapító Dietrich Mateschitzcel megállapodott abban, hogy 2019-ben is a csapat versenyzője lesz, ám végül ez mégsem így történt.

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo 2018-ban távozott a Red Bulltól
Fotó: AFP (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)

"Egy esemény volt Graz főterén. Utána pedig leültünk, és tulajdonképpen megegyeztünk. Egy kézfogással pecsételtük meg. 

Aztán elutazott Salzburgba, és ott ugyanezt tette Dietrich Mateschitzcel. De voltak bizonyos fenntartásai a Honda-motorral kapcsolatban, ami hozzánk került a következő évben, és láthatóan inkább a Renault-ra és Cyril Abiteboulra hallgatott" -

idézte a motorsport.com Markót, aki hozzátette, Ricciardo a Red Bull nagyköveteként még a csapat kötelékében maradhat, ám az ausztrál egyelőre nem fogadta el az ajánlatot.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!