Vágólapra másolva!
A Red Bull mexikói pilótája, Sergio Pérez az elmúlt időszakban többször is gondolt a visszavonulásra, majd a saját bevallása szerint három másodperc alatt meghozta a végleges döntést.

Sergio Pérez az előző idényben hatalmas lemaradásban volt a háromszoros világbajnok Max Verstappenhez képest, és a mostani szezonban sem képes arra, hogy megközelítse holland csapattársa szintjét. A mexikói versenyző az elmúlt fél évben többször is eljátszott a visszavonulás gondolatával, de végül a maradás mellett döntött.

Az elmúlt hat hónapban gondolkodtam ezen, de aztán három másodpercbe telt, mire meghoztam a döntést. Végül is az lenne a legkönnyebb, ha feladnám. Soha nem bocsátottam volna meg magamnak. 

Akkor akarom befejezni a karrieremet, amikor én akarom, és nem akkor, amikor valaki azt mondja. Ez a legfontosabb dolog, eljutni arra a pontra, ahol eldönthetem a jövőmet" - jelentette ki Pérez.

Sergio Pérez, Max Verstappen
Sergio Pérez (balra) még nem akar visszavonulni
Fotó: AFP (Photo by SIMON WOHLFAHRT / AFP)

A 34 éves pilóta jövőre is a Red Bullnál szeretne maradni, bár olyan tervei nincsenek, hogy 40 éves kora fölött is még a száguldó cirkuszban versenyezzen. Pérez csodálja Fernando Alonsót, de nem az ő útját akarja járni.

Egyelőre nagyon motivált vagyok, nagyon szeretném folytatni az F1-ben. Élvezem. Leginkább a jó pillanatokat élvezed, de megtanulod élvezni a rossz pillanatokat is. 

És egyelőre kétéves szerződésem van. Nem látom magam úgy versenyezni itt, mint Fernando Alonso. Csodálom őt mindazért, amit a korában tesz. Nem arról van szó, hogy nem élvezném, hanem inkább arról, hogy kisgyermekeim vannak, és sokkal több időt szeretnék velük tölteni" - tette hozzá a mexikói.

Hat versennyel az idény vége előtt a 331 pontos Max Verstappen vezeti a világbajnoki összetettet a 279 pontos Lando Norris és a 245 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 237 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 190, Lewis Hamilton 174, George Russell 155, Sergio Pérez pedig 144 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 516 ponttal vezet, 41 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 75-tel a harmadik Ferrarit.

A 2024-es Forma-1-es szezon október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!