Vágólapra másolva!
Az osztrák első osztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának 25. fordulójában a Salzburg a Sturm Graz otthonába látogatott. A találkozó hamar eldőlt a vendégek javára, köszönhetően Szoboszlai mesterhármasának, amelyet még az első félidőben szerzett a magyar válogatott játékos. A Salzburg rendkívül magabiztos, 5-1-s győzelmet aratott a meccsen, igaz, a hazaiak a 24. perctől 10, majd a 71. perctől 9 emberrel futballoztak.

Mindössze a 8. percig kellett várni az első gólra a mérkőzésen, amely egy csodálatos Szoboszlai szabadrúgásból született.

Nem sok idő volt a találat visszajátszására, mert két perccel később ismét a fiatal magyar zörgette meg a Graz hálóját egy szép akció végén.

A 16. percben úgy tűnt, hogy még szoros lehet ez a találkozó, ekkor szépített 2-1-re a Graz Hierlander találatának köszönhetően.

Az egyenlítésbe vetett remény hamar szertefoszlott, mert öt perccel később Daka belőtte a Salzburg harmadik gólját is.

A Szoboszlai show pedig a 43. percben folytatódott, amikor egy lenyűgöző, Zinedine Zidane legszebb napjait idéző csel után a válogatott focista meglőtte a harmadik gólját a meccsen. A félidőben így 4-1-s előnnyel mehetett el a Salzburg pihenni.

A második játékrészben a 63. percben lecserélték Szoboszlait, aki egyértelműen a mérkőzés hőse volt a maga három parádés góljával. A Salzburg ezután sem állt le, három perccel később jött az ötödik gól Hee-Chan Hwang közreműködésével.

A vendégek ezután már nem vették be többször a hazai kaput, így 5-1-s salzburgi győzelemmel ért véget a 90 perc.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!