Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 864. napjáról.

 

20:43
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Ismét egy amerikai drónt észleltek a Fekete-tenger felett

Az amerikai légierő RQ-4 Global Hawk drónja ismét a Fekete-tenger felett teljesített szolgálatot – számolt be az RT.

„Hosszú fekete-tengeri távollét után az amerikai légierő FORTE16 hívójelű RQ-4 Global Hawk drónja visszatért a harci szolgálatba” – írja a kiadvány.

Megjegyzendő, hogy ezúttal jelentősen megváltozott a drón helye a levegőben. A drón a NATO- országok légterének közelében található, és nem közelíti meg a Krímet.

Korábban Alekszej Zsivov katonai tudósító elmondta, hogy az RQ-4 Global Hawk amerikai felderítő drón segített az ukrán fegyveres erőknek rakétákat irányítani a Szevasztopol elleni támadások során.

Ugyanakkor Dmitrij Peszkov, a Kreml tisztviselője továbbította a védelmi minisztériumnak azt a kérdést, hogy a június 23-i Szevasztopol elleni támadást követően Oroszországnak joga van-e amerikai felderítő drónokat lelőni a Fekete-tenger felett.


 

19:51
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország újabb falut foglalt el Donyeckben

Az orosz katonaság elfoglalta Sokol falut a Donyecki Népköztársaságban - jelentette az Orosz Védelmi Minisztérium.

18:42
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán olajfinomítót ért nagyszabású támadás

Az elmúlt 24 órában egy olajfinomítót és egy üzemanyagraktárat ért találat, ahonnan az Ukrán Fegyveres Erők katonai egységeit látták el – számolt be az orosz védelmi minisztérium erről július 6-án.

17:44
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Katonai reptereket ért orosz támadás Nyikolajevben

Az Orosz Fegyveres Erők csapást mértek az Ukrán Légierő repülőterére a Nyikolajev régióban található Martynovkában – számolt be a RIA Novosztyi.

16:59
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Itt tart a helyzet Csasziv Jarban

Oroszország siklóbombákkal egy lágitámadás során csapást mért az ukrán fegyveres erők állásaira Csasziv Jar városában, Novij térségében. Ukrajna visszavonulót fújt – írja a Politico az ukrán hadsereg 24. különálló gépesített dandárának sajtószolgálatára hivatkozva.

A kiadvány megjegyezte, hogy Csasziv Jar elfoglalása megnyitja az utat az orosz hadsereg előtt az ukrán fegyveres erők utolsó védelmi vonalának mélyére Donyeckbe.

Az újságírók szerint Ukrajnának sürgősen új katonai utánpótlást kell követelnie a Nyugattól, hogy esélye legyen Oroszország folyamatos előrenyomulásával szemben - derült ki az anyagból.

16:25
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Üzemanyagtartályok gyulladtak ki Kubanban

Ukrajna július 6-án Krasznodar régiójának három kerületében polgári objektumokat támadott- számolt be Kuban hadműveleti központja.

Yeiskben a légvédelmi rendszerek lelőttek egy UAV-t, egy mobiltelefon-toronyban pedig kisebb károkat észleltek a lehulló törmelékek miatt. Pavlovszkaja településen egy UAV töredékei egy olajraktár területére hullottak, és az üzemanyagtároló tartályok kigyulladtak. Leningradskaya településén is kigyulladt egy üzemanyagtartály. Az operatív és a különleges szolgálatok a helyszínre érkeztek. Az előzetes információk szerint senki sem sérült meg.

14:58
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Piacot támadtak meg Herszonban

Herszon régiójában Novaja Majacska faluban három civil megsérült egy piacon egy ukrán drón támadása következtében – jelentette Vlagyimir Saldo regionális kormányzó.

14:00
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán támadások célpontja Belgorod

Az oroszországi Belgorod régióban lévő Shebekino városa ellen július 6-án reggel végrehajtott drón támadásokban több épület, jármű és egy ipari létesítmény is megrongálódott – írja a Kyiv Independent.

12:44
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb terület került orosz ellenőrzés alá

Az egyik katonai szakaszvezető számolt be arról, hogy katonai létszámhiány és a nem megfelelő katonai utasítások miatt Ukrajna újabb területeket veszített Donyeckben. A szakaszvezető pontosította, hogy az orosz egységek Niu-Yorkban tudtak sikeresen előrenyomulni.

11:53
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Elakadt az észak-koreai lőszer szállítás

Ukrán partizánok július 5-én azt állították, hogy sikeresen szabotáltak egy vasútvonalat Jekatyerinburg közelében, melynek során leállították az észak-koreai lőszer szállítását Oroszország számára.

11:01
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Olajraktárak égnek Krasznodarban

Oroszország július 6-án reggel megtámadta Krasznodart. Két olajraktárban keletkezett tűz, és egy kommunikációs torony is megrongálódott– jelentették különböző orosz sajtóorgánumok.

10:20
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Shahed drónokkal indított támadást

Az ukrán légvédelem július 6-án hajnalban az Oroszország által indított 27 Shahed típusú támadórepülőgépből 24-et lelőtt – jelentette a légierő.

09:19
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Drónok támadták az infrastruktúrát Szumiban

Július 6-án hajnalban egy orosz dróntámadás következtében károka keletkeztek Szumi régió energiainfrastruktúrájában, így több közösség áram nélkül maradt a régióban – jelentette a Szumi megyei katonai hivatal.

07:45
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Meghalt egy civil férfi Donyeckben

Egy férfi meghalt az ukrán fegyveres erők lövöldözésében Donyeck Kijevszkij kerületében, a Sormovskaya utcában. Egy 2003-ban született lány is megsebesült – közölte Alekszej Kulemzin, a város polgármestere Telegram-csatornáján.

06:47
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Nyolc ukrán drónt semmisítettek meg Oroszország területén

Az éjszaka folyamán az orosz légvédelmi rendszerek hét drónt semmisítettek meg a Kurszk régió és egyet Belgorod régió felett.

06:44
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Az előző nap adatai számokban

Magyarország területére 2024. július 5-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 8050 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7273 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 61 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

06:44
július 06, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!