Fogságban két tálib vezető

Vágólapra másolva!
A tálibok legmagasabb rangú katonai vezetője és egy magas rangú hírszerző esett az Északi Szövetség fogságába - állítja a Pentagon egyik tisztségviselője.
Vágólapra másolva!

Fogságban van a tálibok legmagasabb rangú katonai vezetője és a fanatikus szunnita muzulmán mozgalom hírszerzésének egyik magas rangú vezetője - állította hétfőn a Pentagon egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselője.

A legfőbb tálib katonai vezető megadta magát, és az Északi Szövetség fogságában van, a magas rangú hírszerzőt pedig elfogták. Mindketten az utóbbi napokban kerültek a tálibellenes afgán erők fogságába, Washington ez utóbbiaktól értesült a hírről - mondta a Pentagon-tisztségviselő, de nem közölte a fogságba került tálib vezetők nevét.

A tálibellenes afgán törzsi erők még szorosabbra fonták a hurkot kedd reggeli támadásukkal az al-Kaida terrorszervezet javarészt arab harcosai körül a kelet-afganisztáni Tora Bora hegyvidéki körzetben - jelentette a CNN. Az amerikai hírtelevízió tudósítása szerint az amerikai légierő gépei hatalmas, hét tonnás bombákat dobtak le a kemény ellenállást tanúsító védőkre.

Az ENSZ afganisztáni különleges megbízottja, Lahdar Brahimi kedden az afgán fővárosba érkezik, hogy megvitassa a különféle tálibellenes afgán erők vezetőivel az új, ideiglenes kormány december 22-én esedékes beiktatásával kapcsolatos kérdéseket.

Korábban:

Omár molla egy hadúr fogságában lehet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!