Vágólapra másolva!
Egy közvélemény-kutatás eredménye szerint, könnyűszerrel megnyerné az olaszországi választásokat Silvio Berlusconi jelenlegi kormányfővel szemben Romano Prodi, az Európai Bizottság olasz elnöke, ha azokat most rendeznék meg.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Romano Prodi

Az IPR piac- és közvélemény-kutató 40 ezer ember megkérdezésén alapuló felmérése szerint Prodi 54-58 százalék közötti eredményt érne el, míg a jobboldali kormány fejét, Berlusconit csak 42-46 százalék támogatná.

A miniszterelnök számára a pénteken ismertetett felmérési eredményből talán még riasztóbb adat, hogy a 20 olaszországi régió közül mindössze egyben, Pugliában végezne első helyen. A következő általános választásokat elvben 2006-ban tartják Olaszországban, de itt megszokott jelenség, hogy akár csak egy kisebb párt kivonulása a koalícióból az egész politikai térképet felborítja, ami előrehozott választásokat von maga után.

Prodi Európai Uniós megbízatása jövőre jár le, és általános várakozások szerint utána visszatér Rómába, az országos politika porondjára, hogy kézbe vegye a szétdarabolt középbal irányítását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!