Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

A NATO legújabb döntései világháborús rémálomhoz vezethetnek

Oroszország, Ukrajna, helikopter, rakéta, háború
Orosz Mi-35M harci helikopter rakétákat lő ki ukrán állásokra
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium
Vágólapra másolva!
A NATO Oroszország elleni fellépése szörnyű következményekkel járhat - mondta Peter Kuznick, a washingtoni American University történészprofesszora és a Nukleáris Tanulmányok Intézetének vezetője a The American Conservative című amerikai konzervatív lapnak.
Vágólapra másolva!

"Egy új kubai rakétaválság küszöbén állhatunk, amelyet nemcsak az "orosz különleges hadművelet" megkezdése idézett elő, hanem a NATO legutóbbi lépései is, amelyekkel az ukrajnai konfliktus olyan mértékben eszkalálódik, hogy valóban közvetlen konfrontáció alakulhat ki Oroszország és a szövetség között, és a harmadik világháború nem csupán egy lehetséges rémálom végkimenetele lesz, hanem az egész emberi civilizáció vége" - mondta a professzor.

Ukrajna, háború, katona
Ukrán katonák Toretszk térségében
Fotó: AFP/Roman Pilipey 

Az anyag azt is hangsúlyozza, hogy az eszkaláció megállítható, ha mindkét fél tiszteletben tartja a meglévő szerződéseket, és mérsékelt álláspontot képvisel.

Moszkva többször hangsúlyozta, hogy nem jelent fenyegetést az észak-atlanti szövetség egyetlen országára sem, de nem fogja figyelmen kívül hagyni az érdekeit potenciálisan veszélyeztető akciókat.

Ugyanakkor továbbra is nyitott a párbeszédre, de egyenlő feltételek mellett, és a Nyugatnak fel kell hagynia az Európa militarizálását célzó irányvonalával - írja a Ria Novosztyi.

Borítókép: Orosz Mi-35M harci helikopter rakétákat lő ki ukrán állásokra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről