Von der Leyen támadta a magyar békemissziót, cserébe a háborúpárti koalíció megszavazta Von der Leyent

vonderleyen, ursula
Végül megválasztották.
Vágólapra másolva!
Titkos szavazáson döntöttek az Európai Parlament képviselői arról, hogy Ursula von der Leyen maradjon-e az Európai Bizottság elnöke. Ursula von der Leyen esélyeit semmiképp sem javította, hogy őt és a Bizottságot éppen szerdán marasztalta el az Európai Bíróság, a Covid-vakcinák körüli beszerzési botrány miatt. Most mégis megszavazta a baloldali többség, többek között azért, mert támadta a magyar békemissziót és megint kiállt a háború mellett.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön végül  megszavazta a háborúpárti Európai Parlament, és 

így végül Ursula von der Leyen megkezdheti második ciklusát az Európai Bizottság elnöki posztján.

A szavazást azonban beárnyékolta, hogy a támogatói körében nem élvezte mindenki bizalmát Ursula von der Leyen, ráadásul az Európai Unió Bírósága szerdán úgy döntött, hogy az Európai Bizottság nem biztosított kellően széles körű hozzáférést a nyilvánosságnak a Covid–19-vakcinaszerződésekhez, és szabálytalanságokat talált a dokumentumok egyes részeinek szerkesztésére vonatkozó indoklásában. Így saját korrupciós botrányába fulladhatott volna bele a háborúpárti politikus, akit mégis megválasztottak a következő évekre.

OrbánViktor, Orbán, Viktor, DonaldTrump, Donald, Trump, 2024. július 12.,  Palm, Beach, Florida, USA, Amerikai, Egyesült, Államok,
Ursula von der Leyen nehezen viselte Orbán Viktor sikeres békemisszióját
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Nehezen viselte Orbán Viktor sikeres békemisszióját

Ahogy azt már az Origo megírta, von der Leyen egy botrányos beszédet mondott még a szavazás előtt csütörtök délelőtt. A beszédében gyalázatos módon

a magyar békemissziót támadta. Nem mulasztotta el ezúttal sem Magyarországot támadni. Orbán Viktor békemisszióját is megemlítette beszédében, amely keretén belül egyebek mellett nemrégiben Moszkvába és Kijevbe is elutazott a magyar miniszterelnök, hogy a háborúban levő mindkét féllel találkozzon, és tárgyalást folytasson, a béke érdekében. 

A Magyar Nemzet is megírta, hogy a szavazás előtt a háborúpárti vezető ismertette várható politikai prioritásait azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb törvényhozót meggyőzze, hogy támogassa őt. Ursula von der Leyen a magyar békemissziót szidta.

Manfred Weber a beszédében Orbán Viktor és Marine Le Pen ellen hergelt

Arról is írtunk, hogy von der Leyen beszéde után Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője szólalt fel, aki szinte védelmébe vette von der Leyent. Orbán Viktort és Marine Le Pent támadta.

weber ursula
A háborúpártiak támogatják egymást
Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

A Partióták Európáért frakció nem támogatta a háborúpárti politikát

Gál Kinga európai parlamenti képviselő is felszólalt Ursula von der Leyen beszédét követően a strasbourgi plenáris ülésen, és világossá tette, hogy a Patrióták Európáért pártcsalád nem támogathatja a háborúpárti von der Leyen második mandátumát.

A Magyar Nemzet szerint Gál Kinga, a Patrióták Európáért pártcsalád első alelnöke így fogalmazott: 

Európa ma sokkal gyengébb, mint öt évvel ezelőtt. Ön nem foglalkozik az európai polgárok érdekeivel. Nem tesz konkrét lépéseket a békéért, miközben Európa egyre közelebb sodródik a háborúhoz. Áterőltetett egy rossz migrációs paktumot, ahelyett, hogy megvédené a külső határokat. Nem védte meg gyermekeinket a genderideológiától. Méregzöld politikájával ártott az európai gazdáknak. Gyengítette Európa versenyképességét. Korrupciógyanús vakcinaszerződéseket kötött. Felerősítette a brüsszeli bürokrácia túlterjeszkedését. Gyengítette a tagállamok szuverenitását. Politikai zsarolásra használta a jogállamiság elvét és a Magyarországnak járó uniós pénzeket. A kettős mérce alkalmazását főszabállyá tette. Választási kampánya részeként nyomásgyakorlásra használta fel az uniós intézményeket a magyar elnökség bojkottjával. Mindez ártott az európai együttműködésnek, ezért változás kell. Nem fogjuk Von der Leyent támogatni a mai szavazáson."

vonderleyen, magyarpéter
Magyar Péter találkozott vele még a szavazás előtt
Fotó: Facebook

A háborúpárti Magyar Péter már a szavazás előtt körberajongta von der Leyent

Ahogyan korábban megírtuk, Magyar Péter összevissza hazudozott arról egész tavasszal, hogy nem akar beülni képviselőnek az EP-be, aztán mégis megtette. Kiszolgálja a háborúpárti Weberéket. Nem szavazta meg a Donald Trump elleni merénylet elítéléséről szóló határozatot, és asszisztált ahhoz, hogy az antiszemita-kommunista törpefrakciónak legyen alelnöke az EP-ben, de a Patrióták Európáért pártcsaládnak ne. Most még a Leyenről való szavazás előtt találkozott vele, amelyről a közösségi oldalán számolt be. Magyar konkrétan dicsekedett a találkozásról.

magyarpéter
Magyar Péter kérkedik azzal, hogy beült az általa korábban "kamuállásnak" nevezett pozícióba
Fotó: Facebook

Magyar Péter kiszolgálja a háborúpártiak érdekeit, védi von der Leyent, és mosdatja is, ráadául úgy táncol, ahogy azt Brüsszelben elvárják tőle. Nem csoda, hiszen a szexbotránya kapcsán biztosan reménykedik abban, hogy nem adják ki a mentelmi joga miatt a hatóságoknak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!