Orral csapódott az útra egy kisrepülő - fotó

Vágólapra másolva!
Egy pilóta és utasa csak hajszál híján úszta meg a katasztrófát, miután kisrepülőgépük egy gloucestershire-i repülőtér melletti forgalmas útra zuhant.
Vágólapra másolva!

A gép kedden 16:45 körül landolt az A419-es úton. Az eset a Cirencester és Stroud között fekvő Frampton Mansellben, az Aston Down repülőtér közelében történt. A képeken a sokkos állapotban lévő pilóta és utasa látható a pilótafülkében ülve, miután a gép lezuhant.

A gép egyik szárnya leszakadt, és az út tele volt szétszórt törmelékekkel. 

A Cotswold Vitorlázórepülő Klub két tagja volt érintett az incidensben. A klub szóvivője, Chris Cooper a Telegraphnak elmondta, hogy vizsgálják a balesetet. A vitorlázórepülő klub az egyik legnagyobb az Egyesült Királyságban, és a honlapja szerint mintegy 150 tagja van.

A mentőszolgálatokat a lezuhant repülőről szóló lakossági bejelentések után hívták ki a helyszínre. Az esetet leírva egy szemtanú azt mondta, hogy úgy tűnt, hogy a repülőgép lezuhant és orral a főútba csapódott.

Az érintett útszakaszon útlezárások voltak érvényben. Két utas volt a fedélzeten, a balesetben más jármű nem volt érintett. A mentőszolgálat szóvivője így nyilatkozott:

Kedd délután egy könnyű repülőgépes incidensről szóló bejelentésre reagáltunk. Csapataink helikopterrel utaztak a helyszínre. Érkezéskor egy intenzív ellátásra szakosodott mentős és egy intenzív ellátást végző orvos vizsgálta meg a helyszínen az utasokat.

Márciusban Tennessee államban zuhant le egy kisrepülőgép, miután kényszerleszállást próbált meg végrehajtani egy autópálya közelében. Több ember meghalt. 

A szerencsétlenség ellenére az autópályán közlekedő járműveknek és sofőrjeiknek nem esett bántódása, és a környező épületekben sem okozott kárt a lezuhanó repülő.

Júliusban lezuhant egy repülőgép New York állam északi részén is. A gép Nyugat-Virginiába tartott, hogy ott üzemanyagot tankoljon, de út közben lezuhant. A gépen egy héttagú család utazott, öten meghaltak a balesetben.

Halálos repülőgép-baleset történt Kaliforniában is júniusban. Először azt gondolták, hogy csak késik, később azonban megtalálták a roncsokat. A baleset következtében ketten meghaltak.

Korábban arról is írtunk, hogy egy ember meghalt, amikor egy kisrepülőgép lezuhant egy közép-indianai repülőtér közelében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!