Halálos vonatgázolás történt Malackán

Vágólapra másolva!
Meghalt egy 52 éves férfi Malacka vonatállomásán hétfőn. Az illető ráment a sínekre, majd elkezdett szembe gyalogolni a vonattal.
Vágólapra másolva!

Halálos vonatgázolás történt Malacka vasútállomásán hétfőn. Egy 52 éves férfi a közeli átjáróban ráment a sínekre, majd elkezdett a Prágából érkező gyorsvonat felé gyalogolni. A mozdonyvezető aktiválta a vészféket, de a rövid távolság miatt nem tudta megakadályozni az ütközést - írja a Paraméter.

A vonat széttépte a férfit, testrészei több négyzetméteren szétszóródtak. 

„Autóval mentünk át az átjárón és észrevettük, hogy egy nagyobb húsdarab van az úton. A síneken is további darabok voltak. Azt hittük, hogy valaki elgázolt egy állatot. Aztán úgy tűnt, mintha egy emberi test részét láttuk volna fejjel” – mondta egy szemtanú. Az érintett szakaszon szünetelt a forgalom a helyszínelés ideje alatt. 

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, halálokozás ügyében indítottak eljárást. 

Nemrég Nagykanizsánál gázolt a vonat, az utasokat pótlóbuszokkal szállították tovább. Augusztusban halálos baleset történt az abonyi vasútállomáson, egy Intercity vonat elgázolt egy helyi lakost. A számos baleset jelentős mentális terhet jelent a vasúttársaság munkatársai számára is. 2023-ban 43 mozdonyvezető vett igénybe rehabilitációs pótszabadságot a munkája során átélt stressz miatt - számolt be róla a Szoljon. 

A figyelmetlenség és a KRESZ megszegése egyre magasabb számban szedi áldozatait a vasúton: a MÁV hálózatán a tavalyihoz képest jelentősen növekedett a vasúti átjárókban történt balesetek, a gázolások és a sorompórongálások száma. Szomorú tény, hogy sajnos egyre többen választják öngyilkosságuk helyszínéül a vasutat. A minden esetben vétlen mozdonyvezetők súlyos traumát élnek át a balesetek során.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!