Kommunista vidámpark épül Berlinben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Egy falon áttörő Trabantot ábrá-zoló festmény látható a Berlint korábban ketté-osztó fal marad-ványán, a Pots-damer Platzon

A parkot stílusosan a valaha kettéosztott város keleti részében építik majd fel, és a látogatóknak 8 eurós belépőjegyet kell majd venniük, ha éppen azzal szeretnék tölteni a napot, hogy szocialista híradókat és propagandafilmeket néznek, de megízlelhetik a tipikus kommunista időkbéli ebédet is, ha megéheznek.

A német újságok azt még nem tudják, hogy vajon az ebédrendelés leadásakor, szintén stílusosan, az akkor szokásos Nincs feleletet kapják-e a pincértől a kifinomult nyugati turisták.

A látogatók trabantozhatnak is egyet a préseltlemez szappandobozban, amelyre annak idején évekig vártak a jóhiszemű NDK-elvtársak. Susanna Reih művészettörténész, aki részt vesz a munkálatok előkészítésében, elmondta, nem az a céljuk, hogy csúfot űzzenek a vasfüggönyös korszakból. - Olyan helyet szeretnénk létrehozni, ahol a látogatók megtapasztalhatják az NDK-s idők kultúráját és mindennapjait.

Érdekes, hogy mind Reih, mind a társai az akkori Nyugat-Németország szülöttei. A kommunista park jövő nyáron nyitja kapuit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!