A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csütörtökön este születik döntés arról, hogy Szilágyi Pétert ki követi majd a női vízilabdázók kispadján. Szilágyi Péter 9 hónapos kapitánykodás után intett búcsút a válogatottnak, az Európa-bajnoki bronzérmet követően. Eddig négyen adták be pályázatukat a megüresedett posztra.

Godova Gábor, aki korábban a Ferencvárossal KEK-, az Újpesttel LEN-kupa-serleget is nyert, az egyik legnagyobb esélyese a női szövetségi kapitányi posztnak. Legalább is az előzetes hírek szerint. Pedig Godova mellett - aki jelenleg a férfi utánpótlásban dolgozik - még hárman jelentkeztek, hogy szívesen vezetnék a magyar pólós hölgyeket a nemzeti találkozókon. A nevezők között találjuk Vidumánszky Lászlót, aki annak idején az Eger, a Szentes és a szlovák férfiválogatott munkáját is irányította. Vindisch Ferenc korábban a Vasas, jelenleg a Ferencváros válogatott kerettagjának édesapja is kandidál, akárcsak Tóth Gyula.

Döntés minden bizonnyal csütörtökön lesz, hogy aztán az új kapitány mihamarabb megkezdhesse munkáját, hiszen márciusban, Melbourne-ben már a világbajnokságon kell helytállniuk a hölgyeknek, méghozzá címvédőként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!